Episcopul-Vicar Benedict Bistrițeanul, la sărbătoarea comunității din Galații Bistriței. Preotul paroh Marian Bulbuc, hirotesit iconom. Primarul Vasile Vermeșan, distins cu Ordinul Mihai Vodă

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 9 octombrie 2021, în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Galații Bistriței, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul prăznuirii, în avans, a hramului bisericii parohiale și a sfințirii capelei mortuare din localitate.

În biserica parohială, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de clerici, în prezența a numeroși credincioși și a oficialităților locale și județene.
După citirea pericopei evanghelice, Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură.
În cadrul slujbei, PS Episcop Benedict s-a rugat pentru odihna sufletului Preasfințitului Părinte Vasile Flueraș (Someșanul), Episcop Emerit și fost Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în perioada 1998-2019. De asemenea, a hirotonit întru diacon pe teologul Emanuel Sălăjan. Acesta urmează să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Sita, din Protopopiatul Beclean.
Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul Marian Bulbuc. Primarul comunei Galații Bistriței, Vasile Vermeșan, a fost distins cu Ordinul „Mihai Vodă”, iar fostul primar, Vasile Găurean, a primit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”.
După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a binecuvântat capela mortuară din localitate, ridicată cu sprijinul credincioșilor și al Primăriei Comunei Galații Bistriței.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

 

Comentarii

10/10/21 12:42
Votantul

Ma frate dar iubiti sunt de biserica primarii nostrii!!azi maine ii facem si martiri ai credintei !!

10/10/21 13:56
V

Domnu Votant, într-o comună unde se construiește ceva pentru comunitate - o biserică, o capelă, o grădiniță, preotul și primarul trebuie să fie implicați, iar dacă au fost, e normal să li se recunoască meritele. Nu credeți? Poate va veni și vremea de a fi martiri, dar acum e vreme să mai zidim câte ceva.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5