Eroii Batalionului 812 Infanterie, comemoraţi la cinci ani de la trecerea la veşnicie

Militarii Batalionului 812 Infanterie Bistriţa au comemorat, joi, cinci ani de când doi dintre camarazii de arme au căzut la datorie în teatrul de operaţii Afganistan, plătind tributul de sânge pentru onoarea şi gloria Armatei României.

„Locţiitorul comandantului batalionului, locotenent colonel Cristian – Gheorghe BLAIU, a evocat sacrificiul militarilor Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”, slt. (p.m.) Sfecheş Marius Florin şi slt. (p.m.) Filip Cristian Petru, căzuţi la datorie în timp ce se aflau în misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, după explozia unui dispozitiv exploziv improvizat.

Militarii prezenţi au păstrat un moment de reculegere în memoria acestora după care s-a depus o jerbă de flori la Monumentul Eroilor Batalionului 812 Infanterie, ridicat la iniţiativa şi cu contribuţia militarilor batalionului dar şi cu sponsorizările făcute de către SC AMBIENT SA Bistriţa şi SC ANDEZITUL SA Măgura Ilvei, în semn de adâncă recunoştinţă şi apreciere a celor care şi-au făcut datoria chiar cu preţul vieţii”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

După adunarea de pe platoul unităţii, a urmat o slujbă de pomenire la Biserica militară a garnizoanei Bistriţa, oficiată de către preotul onorific de garnizoană, plt.adj.pr. Halas Ovidiu, la care pe lângă părinţii şi rudele celor doi eroi comemoraţi au participat locţiitorul comandantului Batalionului 812 Infanterie „BISTRIŢA”, locotenent-colonel Cristian-Gheorghe BLAIU, cadre militare şi militari din cadrul batalionului.

„Este de datoria noastră să păstrăm vie memoria camarazilor noştri căzuţi în teatrele operaţii. Ei sunt mărturia incontestabilă de patriotism, eroism, abnegaţie şi spirit de sacrificiu.
Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească în pace! Cinste şi onoare memoriei lor!”, transmite sursa citată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5