Eroii neamului, comemorați la Bistrița

În 9 iunie, de Ziua Înălţării Domnului, va fi celebrată şi Ziua Eroilor - sărbătoare naţională a poporului român - în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor, pe toate câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate, pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
 

La Bistriţa, Ziua Eroilor va fi marcată printr-un ceremonial militar şi religios care cuprinde acordarea onorului militar, salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României, oficierea unui serviciu religios, depuneri de coroane şi defilarea gărzii de onoare.
 

Ceremonialul va începe la orele 12.00 şi se va desfăşura în Parcul Eroilor din Piaţa Petru Rareş.

Comentarii

09/06/16 08:40
Vizitator

Cu toate ca Bistrita dispune de un CIMITIR AL ERIOLOR foarte bine ralizat inca din perioada interbelica, in anul 2009 un primar incult a mutat statuia lui Petru Rares din piata care-i poarta numele pentru a face loc unui monument controversat in forma de "Sula" langa "Prefectura", numai pentru a satisface comoditatea politicienilor de astazi de a nu se mai deplasa la locul unde isi dorm somnul de veci eroii neamului.
Dupa cum se stie din presa vremii, cu prilejul sfintirii cimitirului eroilor pe data de 28 august 1938, dupa Sfanta Liturghie savarsita la Catedrala ortodoxa, de pe Odobescu s-a organizat o procesiune la care participantii au strabatut pe jos distanta de la Catedrala la Cimitirul Eroilor.
De aceea, ar trebui ca "Ziua Eroilor" sa fie celebrata la CIMITIRUL EROILOR de pe str. Tarpiului, cu atat mai mult cu cat tot acolo a fost amplasat cu cativa ani in urma monumentul Eroilor din Dealul Crucii, si tot aici isi doarme somnul de veci si sublocotenentul post-mortem Cristian Petru Filip, care si-a pierdut viata in Afganistan. Si in alte orase, cum ar fi de exemplu la Cluj sau la Alba Iulia, aceste ceremonii de Ziua Eroilor se desfasoara tot la Cimitirul Eroilor din orasele respective, asa cum ar fi normal si la Bistrita. Pana si la Bucuresti, ceremonialul militar si reigios dedicat zilei eroilor are loc in Parcul Carol, langa "Mormantul Ostasului Necunoscut".Prin urmare, ar fi bine ca politrucii de astazi sa lase comoditatea de-o parte, iar monumentul eroilor sa fie mutat in Cimitirul Eroilor de pe str. Tarpiului, si in Piata Petru Rares trebuie sa revina statuia domnitorului, de la care se trage si numele pietei.

09/06/16 11:16
Cititor 2

"Primarul incult" ... a fost Ex Mildovan , care inca a mai indraznit sa candideze si in acest an ( nesimtitul...) . El a facut proiectul .
Bine ar fi ca actualul primar, sa faca toate demersurile si statuia sa fie mutata inapoi unde a fost ( sau poate in mijlocul spatiului verde de dincolo de trotuarul ce desparte parcul in doua , inspre str Crinilor-Decebal ) , chiar daca langa ea, ramane si acest asa zis " monumentul eroilor de la Revolutia ( bistriteana ) din 1989 ". ( Care eroi, ca la Bistrita nu s-a tras absolut nici un foc de arma si autoritatile statului, au solidarizat cu revolutionarii... ? ) Chestia cu asa zisii " eroi " ... este o prostie fara de margini .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5