Europarlamentarul PD-L, Călin Rus, solicită demiterea ministrului Sănătăţii

Europarlamentarul bistriţean PD-L, Călin Rus, alături de alţi doi colegi, Marian Zlotea şi Rareş Niculescu solicită public Poliţiei şi Parchetului să demareze o anchetă care să stabilească vinovaţii pentru decesul femeii din Argeş care a căzut victimă neglijenţei sistemului sanitar românesc, şi implicit, demiterea ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pentru incompetenţă şi dezinformare cu privire la aţa chirurgicală importată din China, ajunsă în spitale în urma unui aviz emis de minister. În urma acestui caz, comisia de anchetă a Ministerului Sănătăţii a recunoscut faptul că aţa chirurgicală importantă din China de firma Pansiprod Medical SRL nu purta marcajele de calitate CE.

„Concluziile comisiei medicale de anchetă sunt clare. Acum este rândul autorităţilor statului să identifice, fără dubiu, persoanele vinovate de provocarea acestei tragedii.

Legea 608 din 2001 privind evaluarea conformităţii produselor demonstrează clar că vinovăţia principală se regăseşte la nivelul Ministerului Sănătăţii, încălcarea prevederilor acestei legi atrage răspunderea materială, civilă, contravenţională sau penală, după caz a celor vinovaţi. Considerăm că moartea unei tinere femei, urmare a neglijenţei funcţionarilor Ministerului Sănătăţii cu buna ştiinţă, şi în complicitate cu structuri ale Ministerului Sănătăţii, în speţă Inspectorul General Sanitar de stat Antoaneta Drăgoescu care are în subordine inspecţia dispozitivelor medicale şi inspecţia pentru controlul calităţii serviciilor de asistenţă medicală, se încadrează la art 294 Cod penal şi nu poate rămâne nepedepsită. Vom urmări evoluţia acestui caz şi nu vom permite ca singura urmare să fie, eventual, o simplă sancţiune materială dictată împotriva vreunui acar Păun” au declarat europarlamentarii PD-L.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5