Proiectul „Jurnalistul adolescent”

Eusebiu Ştefănescu, la Festivalul de teatru „ZBOR”

Artistul a participat la dezvelirea bustului compozitorului Nicolae Bretan

Festivalul cultural pentru elevi şi studenţi, Nosa, organizează între 15-19 noiembrie diferite activităţi susţinute atât la Centrul Multicultural – Sinagoga Bistriţa cât şi la Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”.

Vineri, 18 noiembrie programul a debutat la ora 13:00 la Liceul de muzică „Tudor Jarda”. Aici a avut loc dezvelirea bustului compozitorului Nicolae Bretan, bust realizat de sculptorul Ana Rus.

La Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa, programul a început la ora 14:00 cu un workshop de actorie. Acesta a fost coordonat de Rodica Mandache şi actorul Eusebiu Ştefănescu de la Teatrul Naţional din Bucureşti. La această activitate au participat elevi de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” dar şi de la liceul Grigore Moisil. Aceştia fac parte din trupele de teatru ale liceelor, iar o parte dintre ei participă sâmbătă la Festivalul de teatru pentru elevi „ZBOR”. Totul a început cu un scurt discurs al actorului, prin care a încercat iniţierea elevilor în lumea teatrului. „Scena poate fi un spaţiu sacru.”, afirmă acesta, încercând să-i facă pe elevii săi sa înţeleagă ce înseamnă sa fi actor. Eusebiu Ştefanescu, însă, nu a venit singur. A adus cu el doi foşti elevi, acum şi ei actori: Andreea Tănase şi Dan Clucinschi. Aceştia au luat şi ei cuvântul şi au făcut cu elevii curioşi o mulţime de jocuri interactive, încheind prin a susţine ei înşişi o reprezentaţie. Au avut de asemenea şi câţiva spectatori care miraţi ca au intrat fără a avea nevoie de bilet, au luat loc şi au făcut poze.

Programul a continuat cu un concert extraordinar susţinut de către elevii liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa. Ziua s-a încheiat în acelaşi loc, la ora 18:30 cu proiecţia filmului „Amintiri din epoca de aur”.

Eusebiu Ştefănescu participă şi sâmbătă la Festivalul de teatru „ZBOR”, unde va ocupa poziţia de preşedinte al juriului.

Adelina-Alexandra Popa, clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5