Eveniment literar la Răsunetul

Cotidianul „Răsunetul” a fost gazda lansării volumului îngrijit de Nicu Vrăsmaş "Teo Vrăsmaş – Raze de suflet – poezii (două decenii de la trecerea în eternitate)", apărut la Editura Charmides.
Amfitrionul evenimentului, Menuţ Maximinian, directorul instituţiei gazdă, a vorbit despre importanţa readucerii în actualitate a unor oameni care au contribuit la cultura judeţului, aşa cum este Teo Vrăsmaş care, pe lângă faptul că este un poet în adevăratul sens al cuvântului, a fost şi un important animator cultural al Văii Someşului şi Văii Bârgăului.
Moderatorul evenimentului a fost Zorin Diaconescu, preşedintele Societăţii Scriitorilor Bistriţeni care a spus despre Teo Vrăsmaş că este unul dintre scriitorii care ar fi meritat să fie prezent în manuale.
Mihaela Ţărmure, coordonatorul proiectului, a vorbit despre proiectele editoriale din fonduri nerambursabile din bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud în Anul Centenarului Marii Uniri.
Cuvinte de laudă despre opera şi activitatea lui Teo Vrăsmaş au avut şi prof. univ. dr. Ionel Tănase de la Universitatea „Babeş-Bolylai” Cluj-Napoca, artist plastic, scriitorii Olimpiu Nuşfelean, Vasile Găurean, Gheorghe Mizgan, Victor Ştir, Rodica Fercana, Ionela Nuşfelean, Ioan Lazăr, Corina Negrea, medicul Otilia Tănase la eveniment fiind prezenţi şi colegii de la „Răsunetul” a lui Nicu Vrăsmaş, dar şi Maria Herinean de la Palatul Culturii.
Nicu Vrăsmaş, colaborator apropiat al cotidianului nostru de peste 20 de ani, a realizat, prin tipărirea acestui volum, cea mai amplă ediţie dedicată scriitorului Teo Vrăsmaş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]