Eveniment preoţesc la Mocod. Gazdă, tânărul părinte paroh Grigore Ioan Vălean

Pr. Cornel Coprean

Preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de pr. Vasile Dan, s-au întâlnit în Duminica a 3-a după Rusalii, 17 iunie 2018, în Parohia Piatra din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 17.00, în Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 12 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Grigore Ioan Vălean, au săvârşit Acatistul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.
În cuvântul rostit la finalul slujbei acatistului, pr. Grigore Fontul de la Parohia Tăure a vorbit credincioşilor despre post şi rolul lui în viaţa celor care îl ţin. Tot în cuvântul de învăţătură, părintele a subliniat că postul devine complet, numai dacă este insoţit de rugăciune, milostenie şi fapte bune. Apoi, părintele paroh Grigore Ioan Vălean a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi.
Acest eveniment de bucurie duhovnicească se încadrează în activitatea misionară a Cercului preoţesc Mocod, iar următoarea întâlnire a preoţilor din acest cerc va avea loc în Duminica a 9-a după Rusalii, în Parohia Poienile Zagrei.

Date istorice – Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Piatra

Biserica Parohiei Piatra cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost construită între anii 1888-1890. Din anul 1975, filia Piatra devine parohie de sine stătătoare. În anul 1991, biserica a fost tencuită în terasit, pentru ca între anii 1995-1997, prin contribuţia credincioşilor şi sub îndrumarea pr. paroh Mititean Dorel, biserica să fie pictată în tehnica tempera, şi apoi resfinţită de către Preasfinţitul Irineu Bistriţeanul în anul 1998.
La 8 ianuarie 2012 Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie în parohia Piatra, după care a oficiat slujba de binecuvântare a casei parohiale, renovată de către pr. Clapa Ioan. În anul 2017, în timpul păstoririi actualului paroh, pr. Grigore Ioan Vălean, s-au efectuat lucrări de consolidare şi înlocuire a pardoselii bisericii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5