Evenimente, ştiri din lumea creştină

* 811. 200 de români şi-au sărbătorit onomastica la 6 decembrie curent, când este sărbătorit Episcopul Mirei Lichiei, Sfântul ierarh Nicolae, în greacă „biruitorul de popoare” (Nico- laios), biruitor nu cu sabia, ci cu blândeţea şi iubirea, precum ne-a învăţat HRISTOS Domnul şi Dumnezeul nostru. El este socotit ocrotitor al copiilor şi al fecioarelor. Măreţe titluri pentru un creştin, fiindcă „dăruind vom dăinui”, ca să-l parafrazăm pe monahul Nicolae Steinhart.

În timpul războiului purtat de Roman al IV-lea împotriva turcilor selgiucizi, el a fost înfrânt la Manzikurt, 26 august 1071. Profitând de haosul acestei înfrîngeri, marinarii apuseni au luat moaştele Sfântului Nicolae de la Mira de la călugării ortodocşi, ducându-le la Bari, în Apulia ( Italia de azi). Zice-se că…. Sfântul însuşi s-ar fi arătat spre a face aeasta, ca să nu fie rămăşiţele sale sub ocupaţia mahomedană.

* Biblia, cea mai cunoscută şi tradusă carte din lume, cunoaşte actualmernte o nouă ediţie, pentru catolici, protestanţi şi ortodocşi alcătuită de Francois-Xavier Maigre. „Cu o tinereţe neîncetată, această carte străbate veacurile. Nouă din zece cititori au acces la o Biblie” a spus el, cu justificată mândrie pentru eforturile şi adesea jertfele celor ce au făcut posibil acest record.

* Sinodul Biseriii Serbiei aconstata că episcopul de Kossovo, Radoslavic Artemie a intrat în starea de rebeliune împotriva Bisericii, refuzând a se supune ordinelor ierarhice, în urma acuzelor de deturnare de fonduri. Deoarece a uzat de forţă intrând într-o Biserică pentru asăvârşi SfântaLiturghie, a fost caterisit şi redus la calitatea de simpl monah. În locul lui a fost numit Teodosie (Sibalici), stareţul mănăstirii Vâsoki Decani.

* În campusul universitar al Timişoarei Nord s-a sfinţit noua Biserică, ce va purta numele de hram al Sfântului Mare Ierarh Nicolae, apărătorul credinţei, chip al blândeţii, iubitorul de săraci.”

* Asociaţia Secular Umanistă din România (ASUR) deplânge că în Ronânia ultimilor 15 ani s-a inaugurat câte o biserică la două zile, românii având 18.300 de biserici şi doar 4.275 spitale şi 430 de Şcoli Generale. Ceeace bucură pe creştini, întristează pe potrivnicii lui Dumnezeu. N-avem ce face, ,,draji” umanişti. Poate aţi vrea să fim toţi în spitalele pe care le doriţi. Mersi!

* Dmitri Medvedev a promulgat hotărârea de retrocedare către Biserica Rusiei şi mănăstiri a bunurilor confiscate de către stat. Patriarhia Rusă va primi 6.500 de biserici.

* Paraguayul refuză să semneze Carta Drepturilor Tinerilor, respingând homosexualitatea. Pe de altă parte, Parlamentul European vrea să…întărească familiile comunităţii din toate statele prin legalizarea….căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. „Mare nevoie” de Sodoma şi Gomora, peste care să trimită Dumnezeu foc şi pucioasă…

* Prigoane. În Tanzania, la 21 noiembrie două biserici au fost dărâmate, la mijloc fiind intoleranţa islamiştilor.

- În Pakistan, în statul Punjab, un bărbat creştin a fost ucis de doi islamişti, după ce ieşise din închisoare, suferid o codamnare de cinci luni, pentru „blasfemie”. Acesta a fost învinovăţit că ar fi ars pagini din Coran.

- .Săptămâna trecută, miercuri, islamişti înarmaţi au intrat în magazinul a doi fraţi creştini din oraşul Mossul din nordul Irakului, ucigîndu-i şi rănind foarte grav pe un altul, care a murit în drumul spre spital.

* Scriitorul şi jurnalistul american Cristopher Hitchins a afirmat într-o confruntare pe teme religioase cu fostul prim ministru britanic Tony Blair (trecut la catolicism), că „religia va aduce sfârşitul şi dispariţia rasei umane”. Nu dispariţie, mister Hitchins, ci o transformare extraordinară a omului şi Universului, care vor fi ridicate la o treaptă spirituală de neimaginat. Fără religie, am ajunge să ne urcăm iarăşi prin copaci şi să umblăm la păscut în patru labe

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5