Evenimente, ştiri din lumea creştină

• Mobilizare generală a Bisericii Ortodoxe Române. În zilele de 5-6 iulie curent s-au ţinut lucrările Sfântului Sinod al BOR, care a avut în vedere intensificarea până la limite extreme a eforturilor pentru ajutorarea celor mai loviţi semeni ai noştri de aceste vremuri de criză. Se vor mări capacităţile cantinelor pentru săraci, acordându-se ajutor masiv familiilor numeroase şi cu venituri mici. În acest sens şi Mitropolia Transilvană a Clujului, Vadului, Feleacului şi Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a pornit acţiunea de strângere de ajutoare pe tot parcursul viitoarelor săptămâni spre a veni în ajutorul victimelor inundaţiilor. Creştini de pretutindeni! Donaţi cu toată dragostea în Biserică, ştiind că darul vostru va ajunge sigur la cei în restrişte şi nu va lua alte destinaţii oneroase. Astfel îndatoraţi pe însuşi Stăpânul HRISTOS Care vă va spune la înfricoşata Judecată: ”Fiindcă aţi făcut aceasta pentru aceşti fraţi mai mici ai Mei, Mie Mi-aţi făcut.”

• Şi la Baia Mare s-a ţinut un simpozion consacrat CREZULUI niceoconstantinopolitan –mărturisire glorioasă şi rugăciune în acelaşi timp.

• La Galaţi şi în Maramureş (unde-s biserici de hram ale marelui apărător al creştinătăţii), dar şi în alte părţi de ţară a fost prăznuit la 2 iulie Ştefan cel Mare şi Sfânt, aşa cum i-a spus norodul încă în timpul vieţii. Preafericitul Patriarh Daniel a adus un omagiu marelui bărbat-voievod care a zidit 44 de biserici şi mănăstiri, două şi după înfrîngeri. Abia urcatpe tron la 1457, el îşi pregăteşte…mormântul. Fiecare biruinţă era atribuită lui Dumnezeu, el fiind doar un teofor-purtător de Dumnezeu şi deci de biruinţă. După ce a pierdut bătălia de la Războieni a ridicat totuşi biserică, inscripţionând-o la intrare: „Pentru păcatele noastre am fost biruiţi”. Vitejie, credinţă şi smerenie!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]