Astăzi, în municipiu,

Exerciţiu de alarmare publică

Începând cu ora 8.30, în municipiul Bistriţa va avea loc un exerciţiu de alarmare publică organizat de Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul conferinţei de presă, la care a participat conducerea ISU, primarul Ovidiu Creţu a prezentat programul conform căruia se va desfăşura exerciţiul. Astfel, în jurul orei 8.30, în localul Centrului Cultural Municipal se va întruni Comitetul Municipal I.S.U., al cărui preşedinte este primarul, care are în atribuţie coordonarea activităţilor. Va urma: revista de front – ora 9.00, pe platoul din faţa Centrului Cultural, după care forţele de intervenţie vor acţiona pentru îndeplinirea unui număr de 4 obiective: stingerea unui incendiu soldat cu intoxicări de persoane la Palatul de Justiţie; dezamorsarea de muniţie neexplodată în clădirea Direcţiei de taxe şi impozite în str. Al. Odobescu; înlăturarea urmărilor în cazul unui accident de circulaţie în zona din vecinătatea Direcţiei de taxe şi impozite; descoperirea şi capturarea unui grup de infractori care au pătruns în sediul acestei instituţii.

Scenariul mai presupune o situaţie de inundaţii produse în zona str. Ioan Slavici – peste linia CFR.

La fiecare dintre aceste evenimente vor interveni forţele Inspectoratului de Jandarmi, Poliţiei, Crucii Roşii şi Serviciului de utilitate.

Exerciţiul se va finaliza în jurul orei 12.00. Este un exerciţiu de antrenare, atât pentru Comitetul municipal ISU, cât şi pentru forţele de intervenţie convocate.

Sosesc clopotele pentru Biserica Evanghelică

Tot astăzi, a informat primarul, vor ajunge la Bistriţa, în jurul orei 12.00, clopotele pentru Biserica Evanghelică (cunoscut fiind că în incendiul produs în 11 iunie 2007 a distrus şi clopotele bisericii). Luni va veni şi specialistul care le-a fabricat, urmând a fi montate şi reglate, încât pe data de 11 octombrie clopotele să fie sfinţite. În dimineaţa zilei de duminică va fi oficiată o slujbă ecumenică condusă de episcopul din Sibiu, la care sunt invitate şi celelalte culte.

10-11 octombrie, la Heidenfeld – Viişoara

Toamna Bistriţeană

Tradiţionala sărbătoare a recoltei va fi organizată, ca şi ediţia 2008, la Viişoara, în spaţiul Oborului, care a primit, se ştie, o nouă denumire: Heidenfeld. Tot în 10-11 octombrie, va avea loc, în municipiu, şi Festivalul Fanfarelor.

Din calendarul manifestărilor lunii octombrie

* 1 octombrie – Ziua Persoanelor Vârstnice”, loc de desfăşurare: Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” (expoziţii de arte plastice, moment folcloric, dans sportiv);

* 25 octombrie – „Sărbătoarea cuplurilor longevive” – 50 de ani de căsătorie şi peste acest număr de ani;

* 25 octombrie – Dezvelirea „Monumentului Eroilor Neamului”, P-ţa Petru Rareş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5