Expoziţia din deal

A III-a ediţie a simpozionului de intervenţie in natură ART FOREST 2010, organizat de Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz Băi, s-a derulat ca şi ediţiile precedente pe Dosul Gîrciului, o locaţie a cărei patrimoniu capătă noi valenţe spirituale, pe măsură ce artiştii îşi lasă amprenta.

La această ediţie au participat 13 artişti: Mihai Balko, Zamfira Bârzu, Florin Ciubotaru, Marian Coman, Emil Cassian Dumitraş, Maxim Dumitraş, Codruţa Farcaş, Cristi Farcaş, Cosmin Năsui, Dan Palade, Alexandru Păsat, Cristina Russu, Natalia Sitcai.

După cum ne informează directorul Muzeului, artistul Maxim Dumitraş, lucrările fiecărui artist cadrează cu geografia locului şi se înscriu în conceptul de artă în peisaj, de la „Domnişoarele measteacăn” ale Cristianei Popescu Russu, la „Fluid în decantare” a lui Maxim Dumitraş, de la „Semn” de Zamfira Bârzu la „Trilobul de mesteacăn” a lui Alexandru Păsat, pentru a numi numai câteva dintre lucrările realizate în simpozion.

Acum, când artiştii au plecat, au rămas lucrările, iar cel care trece prin Dosul Gîrciului poate păşi în parcul experimental ca într-un muzeu imaginar care îmbină artistic spiritul locului cu spiritul artistic al celor care şi-au pus amprenta pe lucrări.

Parteneri la proiect au fost Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Consiliul Local Sîngeorz-Băi, Fundaţia de Artă Contemporană Maxim.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5