Expozitie de icoane decembrie la Biserica Ortodoxă din Gersa

Sărbătoarea Crăciunului ne oferă cele mai înăltătoare bucurii creștine când glasuri de îngeri vestesc nașterea în ieslea Betleemului a pruncului Isus. Duminica 22 decembrie la Biserica Ortodoxă din Gersa,vestea minunată a fost dată de penelul micilor artiști ,membri ai cercului de pictură ”Mâini binecuvântate” elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 Rebra,care au expus icoane în biserică. . La deschidere au participat creștinii care au fost la sfânta liturghie , elevi si cadre didactice, coordonatoarea cercului profesor Calini Liliana,doamna directoare Muresan Nicoleta si profesoara de religie Ros Floarea.
Cuvântul părintelui paroh Ros Stefan, teologic si duhovnicesc , încărcat de un acadeism rafinat a reprezentat un moment emotionant al evenimentului de sfintire a celor 20 de iconiţe pe sticlă, modeste dar strălucitoare prin cromatica lor vie reprezintă o frântură din „împărăţia cerească”.Icoanele sunt o împărtășanie a ochilor si a sufletelor din bunătatea si frumusețea care ne leagă si ne poarta pe toti spre ,,Cel care a biruit lumea,,
Elevii , îmbracati in costume populare traditionale au sustinut un program de colinde strămosesti vestind mesajul sfânt al nasterii Mantuitorului.Colindele au fost răsplătite cu daruri din partea bisericii. S-a vizitat apoi,biserica din lemn ’Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” de la Grui, monument istoric, din secolul al XVII-lea .
Mulţumim părintelui paroh Ros Stefan că a răspuns dorinţei noastre de a expune icoanele în lăcaşul bisericii ortodoxe şi nu în ultimul rând crestinilor care au participat la acest vernisaj. Expozitia tinerilor artisti vine să întăreasca imaginea urbei generatoare de valoare într-un spatiu consacrat al traditiei culturale din localitatea noastră.
Prof.Mureșan Nicoleta
Prof.Călini Liliana

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5