Motto: „O virgulă, câteva pietricele” (Ţipătul, Ana Blandiana)

Fără inspiraţie?!

Oana Vrânceanu

Aerul de munte te inspiră prin pur fân..., doreşti să cunoşti totul de la pin până la măslin. Însă eu sunt foarte curioasă să cunosc pietricelele, de unde vin, cum s-au format şi ce vor ele?!
Stau chiar zi de zi la munte să le citesc pe frunte... Astfel, observ mirată că ele stau drept şi nu se ceartă. Nu ciripesc decât spre munţi, să nu cunoască oamenii atât de uşor ghicitoarea lor. Am pus o virgulă de rămurică între câteva pietre mai sclipitoare de la soare pentru a le analiza concret. Una este formată din praf de rocă maronie, iar cealaltă dintr-un colb creionat. Unii copii mai jucăuşi folosesc pietrele în lac... Desigur, aşa se formează o artificie de apă. Sunt nedumerită de descoperirea mea, ştiu sigur destinul pietrelor: baza naturii, dar să ciripească? Ce grozăvie!!
Seara, luna de caşcaval ras împrăştie lumină pe fiecare pietricică cât de mică, pentru a ne aminti cât de puţin că au şi ele un rost în lume.
Mă întorc acasă; o lumină scundă aprind din reflex. Mă gândesc la creativitatea poetesei şi încep să scriu răspunsul unui vers, „De ce nu ciripesc pietricelele fericite?”: chiar şi o simplă pietricică gri te poate ajuta în scrierea ta, astfel ciripeşte ea în imaginaţia ta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5