Primarul Anchidim Pavelea, Runcu Salvei

„Faultat” pentru a doua oară!?!

Aşa cum vă informam săptămâna trecută, localitatea Runcu Salvei, comună în care rata de sărăcie este de 45,9%, a pierdut o finanţare de 2,5 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile solicitate în baza Măsurii 322. Primarul comunei, Anchidim Pavelea, a solicitat aceşti bani în baza proiectului tehnic care prevedea asfaltarea Drumului Comunal 41 pe o lungime de circa 8 kilometri şi achiziţionarea de dotări la Căminul Cultural.

Potrivit primarului comunei Runcu Salvei, dar şi a documentaţiei, proiectul a fost depus la termen (încă în luna mai), fiind chiar asigurat de reuşită de cei de la OJPDRP.

Dar, la selecţionarea proiectelor au pierdut proiectul, fiind creditat doar cu 50 de puncte, cu cinci punte în minus faţă de 55 cât le-ar fi fost de-ajuns pentru a obţine cei 2,5 milioane de euro. Primarul Anchidim a depus contestaţie la MADR, dar i-a fost respinsă tocmai pe motivul gradului de sărăcie în care a fost încadrată comuna înainte de a se desprinde de Salva (2005) când, făcând parte din comuna Salva, se încadra în localitate cu grad de sărăcie 50, deoarece prin comună era cale ferată, alimentare cu apă, canalizare, fiind străbătută şi de drumul naţional DN 17C.

Acum, fiind comună de sine stătătoare, un sat de munte care nu dispune de niciuna din utilităţile mai sus menţionate, ar fi fost obligatoriu să i se aprobe finanţarea solicitată, ţinându-se cont că toată documentaţia le era favorabilă.

Nu au primit răspunsul dorit, contestaţia fiind respinsă. Primarul nu s-a lăsat. A trimis un memoriu la Guvernul României, cerând să i se facă dreptate. Între timp, în 11 august, a primit adresa de la Cabinetul Prefectului, în care scria clar că a lor comună (Runcu Salvei) are un grad de sărăcie de 45,9%, faţă de 50% cât s-a luat în calcul la selecţionarea proiectelor. Dar…

Zilele trecute a sosit şi răspunsul de la Guvernul României prin care era anunţat că: „Referitor la memoriul dumneavoastră, vă facem cunoscut faptul că a fost transmis, spre competentă soluţionare Instituţiei Prefectului judeţul BN, solicitând luarea măsurilor legale ce se impun.. (4.09.2008).

„Sunt foarte supărat de felul în care se lucrează şi incorectitudinea de care se dă dovadă, sau poate… este de vină superficialitatea cu care se tratează aceste probleme vitale, putem spune, ale oamenilor din comună care nu vor avea un drum asfaltat nici acum când ar fi fost posibil dacă s-ar fi primit finanţarea…”., s-a arătat indignat primarul Anchidim Pavelea, pe bună dreptate.

În luna octombrie, vor mai depune un nou proiect, poate-poate li se va face dreptate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5