La Runcu Salvei – una caldă, una rece

Primăria comunei Runcu Salvei s-a preocupat de reabilitarea Şcolii cu clasele I-IV din Vorişti, finanţând din bugetul local lucrările. La 15 septembrie, elevii care desfăşoară aici învăţământ simultan, datorită numărului redus atât de elevi, cât şi de dascăli, au demarat noul an de învăţământ în condiţii deosebite, cu săli de clasă modernizate, dotate corespunzător.

Pe de altă parte, administraţia comunei Runcu Salvei a primit o palmă sub centură prin pierderea unei finanţări de 2,5 milioane de euro, care ar fi reprezentat fonduri europene nerambursabile solicitate în baza Măsurii 322 a Planului Naţional de Dezvoltare Rurală. Aşa cum ne spunea primarul Anchidim Pavelea, proiectul tehnic care prevedea asfaltarea Drumului Comunal 41 pe o lungime de circa 8 km şi achiziţionarea de dotări la Căminul Cultural, a fost depus la termen, în luna mai, la OJPDRP, fiind asigurat de reuşită.

La selecţionarea proiectelor au pierdut, fiind creditat cu doar 50 de puncte, finanţarea putându-se obţine dacă ar fi avut doar cinci puncte în plus. “Motivul –ne spune Pavelea Anchidim – faptul că Runcu Salvei nu ar fi încadrată ca localitate cu grad de sărăcie scăzută, în realitate fiind “mediu”, grad atribuit în urmă cu trei ani când s-au desprins administrativ de Salva.

Acum, din cauză că nu am îndeplinit criteriile din Ghidul Solicitantului, aşteptăm răspunsul la memoriu adresat Cancelariei Prim-Ministrului. Vom depune un nou proiect încadrat Măsurii 322, pentru luna octombrie, însă condiţiile vor fi mult mai drastice din cauză că vor fi angrenate de opt şi mai multe primării”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5