FEDRA– membră a Coaliţiei „O Singură Voce pentru Dizabilitate”

Comunicat de presă

Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) a devenit membră a Coaliţiei “O Singură Voce pentru Dizabilitate”, cu prilejul unei întâlniri de consultare a organizațiilor societăţii civile din București, cu expertiză și servicii în domeniul dizabilității.

Întâlnirea a avut loc pe 7 februarie și a fost organizată de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), în parteneriat cu FEDRA, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Active Watch şi alți parteneri şi susţinători ai Coaliţiei “O Singură Voce pentru Dizabilitate”.

Scopul Coaliţiei „O singură Voce pentru Dizabilitate” este acela de a iniţia, dezbate, promova şi propune un proiect de lege privind protecţia şi promovarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi, care va înlocui prevederile depășite şi lipsite de substanţă referitoare la copiii cu dizabilităţi, din Legea 448/2006 privind persoanele cu dizabilități.

Platforma Coaliţiei „O singură Voce pentru Dizabilitate” este alcătuită pentru început din 10 puncte, care prezintă într-o manieră esenţializată reperele noului proiect de lege pe care Coaliţia îl va promova. În procesul de consultare a societății civile din domeniu, Coaliția are ca obiectiv și să mobilizeze organizațiile care au ca beneficiari adulții cu dizabilități pentru a coagula modificările pe care le consideră prioritare la nivelul Legii 448/2006 pentru această categorie de vârstă.

“Decizia FEDRA de a adera la Coaliţia „O singură Voce pentru Dizabilitate” are la bază dorința organizațiilor membre ale federației noastre de a constitui o voce puternică pentru apărarea copiilor cu autism, în contextul unor prevederi și servicii unitare și consistente în beneficiul tuturor copiilor cu dizabilități. Suntem încrezători în energia, profesionalismul și expertiza juridică a reprezentanților CEDCD și sperăm că tot mai multe organizații de profil vor deveni membre ale coaliției pentru a pune laolaltă în mod real și unitar cantitatea și specificul beneficiarilor cu dizabilități din țară, dar mai ales nevoile și drepturile care le sunt încălcate de prea mult timp, în contextul unei legislații inconsistente.”declară Andreea Sorescu, președinte FEDRA.

Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist este prima federaţie de acest tip din România și are ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor cu TSA. Organizațiile membre FEDRA sunt: ANCAAR Craiova, ANCAAR Iaşi, Autism Baia Mare, Autism Europa Bistrița, Autism Transilvania, ASPA Suceava, Centrul Terapeutic Marea Neagră, Copiii de Cristal Brașov, Dincolo de Autism, Help Malin, Învingem Autismul, Romanian Angel Appeal și Univers Plus Piatra Neamţ.

În acest context, lansăm invitaţia către toate organizaţiile nonguvernamentale care au beneficiari persoanele cu dizabilități și care susţin această platformă, să se ralieze demersului comun de modificare a cadrului legal privind drepturile beneficiarilor noștri.

Totodată, ne exprimăm încrederea că vom găsi în autorităţile statului şi în factorii de decizie un partener real şi efectiv de discuţie pentru a realiza o schimbare de profunzime a sistemului de protecţie şi asistenţă a copiilor și adulților cu dizabilităţi.

Coaliția “O SINGURĂ VOCE PENTRU DIZABILITATE” este un grup asociativ, fără personalitate juridică cu scop nepatrimonial, independent, apolitic, organizat pe baza voinţei liber exprimate a membrilor fondatori, a persoanelor fizice având calitatea de părinţi sau rude ale copiilor cu dizabilităţi şi a organismelor de drept privat, care aderă la scopul acesteia în calitate de membri sau parteneri strategici.

Membrii fondatori ai Coaliţiei sunt Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), Fundaţia Don Orione şi Asociaţia Mara - Un Strop de Speranţă.

Pentru mai multe detali, vă rugăm contactați:
Andreea Sorescu, Președinte FEDRA, mail: [email protected], tel: 0746 147 887

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5