Fermierii vor primi în octombrie avansuri de 79 de euro pe hectar

În ultima decadă a lunii septembrie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a anunţat fermierii că se va acorda un avans de 79 de euro/hectar din subvenţia pe suprafaţă. Viramentele către fermieri se vor face începând cu 16 octombrie, scrie Ziarul Fermierului.

Deţinătorul portofoliului de la Agricultură şi-a manifestat convingerea că banii vor intra în conturile fermierilor până la sfârşitul lunii octombrie. Celor peste un milion de fermieri din România, li se vor asigura 692 de milioane de euro, echivalentul avansului din subvenţia pe suprafaţă aferentă anului 2015.

Ministrul Daniel Constantin a mai menţionat faptul că pentru crescătorii de bovine se aşteaptă avizul de la Comisia Europeană în vederea acordării unui sprijin cuplat. În aceste condiţii proprietarii fermelor de bovine vor beneficia pentru anul 2014 de un sprijin financiar de aproximativ 700 de lei/animal, cu intenţia de a majora suma pentru anul 2015.

Din 2015 crescătorii de vaci de lapte vor mai primi 250 de euro/cap de animal, iar crescătorii de bovine de carne vor primi 300 de euro/cap de animal.

Subvenţie majorată cu 7 euro pentru anul 2015 ar urma să primească şi crescătorii de ovine/caprine.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5