Festivalul Jocului Călușeresc, ediția a X-a. Preşedintele Radu Moldovan: Respectăm frumusețea trecutului, dar aducem viața satului mai aproape de oraș, prin investiții de peste 11 milioane de euro, alături de primarul Ilie Uchrenciuc, în Dumitrița

Primăria și Consiliul Local Dumitrița în colaborare cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud şi Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud. prin
Serviciul de Conservare, Cercetare, Protejarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Literatură, Multimedia, a organizat Festivalul Interjudețean al Jocului Călușeresc, ediția a X-a, Budacu de Sus, Comuna Dumitrița. Programul a debutat cu parada tradițională a călușarilor prin centrul localităţii, iar apoi pe scena în aer liber au evoluat: Ansamblul Artistic Profesionist „Dor Românesc” - Bistrița, Fanfara de copii din Telciu, Ansamblul folcloric „Păunașii Salvei” - Salva, Ansamblul folcloric „Colibița” - Bistrița Bârgăului, Ansamblul folcloric „Măgura Șieului” - Șieu, Ansamblul folcloric „Baltagul” - Monor, Formația de călușari din Budacu de Sus, Formația de jocuri bărbătești din comuna Dumitrița, Ansamblul folcloric „Urmașii grănicerilor" - Budacu de Sus, Ansamblul folcloric „Junii Dumitriței" - Dumitrița, Ansamblul folcloric „Laleaua Pestriță" - Cetate. Tot acum au fost acordate premii elevilor merituoși din comună.
"Tradiția ne aduce din nou împreună la a X-a ediție a Festivalului Jocului Călușeresc din comuna Dumitrița! O tradiție moștenită din cele mai vechi timpuri, păstrată cu sfințenie de tinerii și copiii acestor vremuri! Respectăm frumusețea trecutului, dar aducem viața satului mai aproape de oraș, prin investiții concrete" declară preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Alături de Primarul Ilie Uchrenciuc și Consiliul Local, din 2016 în comuna Dumitrița, Consiliul Judeţean a început investiții de peste 11 milioane de euro în:
Modernizare DJ 173 Budacu de Sus-Șoimuș-Șieu (10,5km)-16,6 milioane lei (3,5 milioane EURO) - în achiziție publică
Modernizare drumuri comunale și străzi în Dumitrița (6 km)-5,6 milioane lei (1,2 milioane EURO)-În derulare (75% finalizat)
Modernizarea drumurilor forestiere în Dumitrița (13 km) –7 milioane lei (1,5 milioane EURO)-În licitație
Achiziție buldoexcavator - 283.000 lei (60.000 euro)
Construcție rețea de canalizare cu stație de epurare în Dumitrița și Ragla (7 km) - 5 milioane lei (1 milion de EURO) - În execuție
Reabilitarea Școlii Gimnaziale din Dumitrița - 1,4 milioane lei (300.000 EURO) - În derulare (realizat 90 %)
Reabilitarea Școlii Gimnaziale din Budacu de Sus-1,7 milioane lei (340.000 EURO)-În derulare (realizat 90%)
Asfaltare drumuri comunale-872.000 lei (185.000 EURO)-În execuție
Reabilitarea căminului cultural din Budacu de Sus - 9,4 milioane lei (2 milioane de EURO) – la nivel de documentație tehnică.
Urmează pe Masterplanul judetean pentru rețeaua de Apă și canalizare:
1. Conductă de aducțiune și extinderea rețelei de distribuție a apei în Budacu de Sus (8,5 km)-3,3 milioane lei (707.000 EURO)
2. Rețea nouă de canalizare în Budacu de Sus, Ragla și Dumitrița (10,7 km)-10,6 milioane lei (2,24 milioane EURO).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5