Festivalul Naţional de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia”

Asociaţia Culturală „Agatha Grigorescu Bacovia” şi Primăria Oraşului Mizil organi-zează Ediţia a IX-a a Festivalului Naţional de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia”.
Festivalul se desfăşoară pe două secţiuni: POEZIE şi PROZĂ. Pot participa creatori de literatură din ţară şi străinătate, indiferent de vârstă şi afiliere la U.S.R. sau alte asociaţii profesionale. Nu pot participa autorii care au obţinut unul din primele 3 premii la ultimele 3 ediţiile ale festivalului, (cu excepţia celor cărora li s-a retras premiul în bani, pentru neprezentarea la festivităţile de premiere).
Lucrările vor fi expediate la adresele de e-mail: [email protected] sau [email protected].
Materialele pot fi trimise şi prin poştă, tot în format electronic (CD) la adresa: Asociaţia CulturalăAgatha Grigorescu Bacovia, str. Agatha Bacovia, nr. 13 A, Mizil, judeţul Prahova, până la 10 septembrie 2015.
Textele vor fi culese cu Times New Roman, corp 14 (obligatoriu diacritice) - cel mult 10 pagini A4 pentru secţiunea proză (una sau două proze scurte) sau 15 poezii. Pentru ambele secţiuni textele se semnează cu numele real (dacă autorul doreşte să fie publicat sub pseudonim va specifica acest lucru).
Se anexează un CV, care va cuprinde şi adresele de corespondenţă (poştală, e-mail, nr.
de telefon) şi o fotografie în JPEG sau TIF, cu latura mare de minimum 20 cm. (pentru a permite reproducerea ei în revistă, în cazul publicării). Vom confirma primirea textelor imediat ce acestea ne parvin. (Lipsa confirmării este echivalentă cu neînscrierea textelor la jurizare)
Textele care nu respectă prevederile acestui regulament vor fi eliminate din concurs.
Juriul, prezidat de poetul Nicolae Băciuţ, redactorul-şef al revistei Vatra veche, format din 5
scriitori, membri ai U.S.R.,  va acorda următoarele premii:
Marele Premiu Ahata Grigorescu Bacovia.
La secţiunea POEZIE
Premiul „George Ranetti” (I); Premiul Spirea V. Anastasiu (II); Premiul
revistei Ferastra pentru poezie (III).
La secţiunea proză:
Premiul Gheorghe Eminescu (I); Premiul Leonida Condeescu (II); Premiul
revistei Fereastra pentru proză (III).  De asemenea vor fi acordate premii speciale şi menţiuni ale unor reviste literare, instituţii de cultură sau sponsori.
Jurizarea se va face astfel: Fiecare membru al juriului va alege şi va nota primele 15 texte, la
fiecare secţiune, în ordine valorică, (cel mai valoros text primind 15 puncte, cel de al cincisprezecilea un punct). În final punctele se vor cumula, întocmindu-se clasamentul, în funcţie de care se acordă premiile.
Pentru premiile revistei FERASTRA, redacţia va acorda o bonificaţie concurenţilor care au trimis colaborări valoroase în anul 2015. Premiile acordate de celelalte  reviste şi sponsori vor fi jurizate de către reprezentanţii acestora. Câştigătorii vor fi anunţaţi din timp pentru a participa la festivitatea de premiere din luna octombrie 2015, urmând să confirme prezenţa.
În cazul neprezentării la festivitate premiile se redistribuie.
 

Comentarii

01/05/17 10:23
Simona Trăistaru

Bună ziua,
Mi-ar plăcea să știu ce s-a întâmplat cu laureații ediției 2016.
Internetul pare a fi zgârcit cu aceste informații

Mulțumesc anticipat,
Simona Trăistaru

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5