Fiica părintelui din Dumbrăveni, botezată de Preasfinţitul Vasile Someşanul

Preasfinţitul Vasile Someşanul a fost prezent în Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Dumbrăveni, Protopopiatul Beclean. Din soborul de slujitori au făcut parte părintele protopop Vicenţiu Doru Zinveliu, diaconi, trei preoţi din America şi părintele paroh Alexandru Gherghel.

Înainte de a se construi actuala biserica din zid, credincioşii din Dumbrăveni se rugau într-o biserică din lemn, consemnată în documente încă din anul 1827. În anul 1925 acest locaş de cult a fost donat credincioşilor din localitatea Strâmbu, judeţul Cluj. Actualmente este monument istoric al Mânăstirii Înălţarea Sfintei Cruci de la Căşiel.

„Actuala biserica din Dumbrăveni a fost ridicată între anii 1908-1911. De-a lungul timpului au fost efectuate diverse lucrări la biserică, iar în anul 1981 ea a fost resfinţită de către Înaltpreasfinţitul de vrednică pomenire Teofil Herineanu. Din anul 2009 şi până în prezent s-au derulat ample lucrări de renovare atât la casa parohială, cât şi la biserică. Anul acesta intenţionăm să ne ocupăm şi de acoperişul şi exteriorul bisericii”, a declarat pentru Radio Renaşterea părintele paroh. După Sfânta Liturghie, de duminică, Preasfinţitul Vasile Someşanul a oficiat taina botezului pentru fiica părintelui paroh, Alexandra-Maria.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5