Fiii satului Cuşma şi-au deschis o poartă către suflet. Spectacole şi petrecere câmpenească, într-o ediţie de neuitat

La iniţiativa Mariei Măgheruşan, fiică a satului, cu sprijinul autorităţilor locale şi a multor oameni de bine, de Sâmpetru, comunitatea din Cuşma s-a reunit la prima ediţie a evenimentului „Poartă către suflet” dedicat întoarcerii la tradiţia părinţilor noştri.

         În zi de mare sărbătoare, locuitorii satului, în frumoase costume populare, şi-au dat întâlnire la biserica ortodoxă, unde slujba a fost oficiată de pr. paroh Cristian Otviş, împreună cu pr. Dorel Moldovan din Dorolea şi  pr. Ignat Simionca de la Praid. De asemenea, Duţu Maier din Chintelnic a închinat pricesne după Sfânta Liturghie.

         Căminul Cultural s-a dovedit a fi neîncăpător pentru sătenii prezenţi, preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan şi senatorul Ioan Simionca numărându-se printre cei care au răspuns invitaţiei organizatorilor şi echipei administrative a Primăriei Livezile, primarul Traian Simionca şi viceprimarul Florin Griga.

„Sărbătoare mare pentru toți fiii satului Cușma, comuna Livezile! Toți cetățenii din localitatea Cușma, fie că locuiesc sau au locuit în această frumoasă zonă, s-au reîntâlnit într-o zi de sărbătoare pentru a depăna amintiri și pentru a se bucura de această zi dedicată lor. Mă bucur că am putut să fiu și eu alături de ei, la slujba Sfintei Liturghii, care a adunat o parte din fiii satului, îmbrăcați de la cel mai mic la cel mai mare în tradiționalele costume populare.  Felicitări domnului primar Traian Simionca și domnului viceprimar Florin Griga pentru implicarea în realizarea și organizarea acestui frumos eveniment de suflet”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

         În cadru festiv au fost înmânate nu mai puţin de 13 diplome pentru preoţi, conducerea şcolii, oficialităţi judeţene şio locale, dar şi artişti. Pe scenă au urcat Mircea Câmpeanu, un fiu al satului, ansamblul Nunta Zamfirei, coordonat de primarul Traian Simionca, clubul de dans sportiv Floris, coordonat de Florica Buduşan, dar şi fanfara Forumului Democrat German, alături de preşedintele Thomas Hartig, fiu al satului Cuşma.

         Cât timpul a fost favorabil, în curtea căminului cultural s-a încins o adevărată petrecere câmpenească, toată lumea primind sarmale, tocană de miel, un pahar de ţuică, voia bună fiind animată de formaţia lui Nelu Gherman.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]