Finanțare europeană la Beclean pentru construirea și dotarea a 4 case de tip familial și reabilitarea unui imobil în vederea înființării unui centru de zi

Recent a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Construirea și dotarea a 4 case de tip familial și reabilitarea unui imobil în vederea înființării unui centru de zi în orașul Beclean, județul Bistrița-Nasăud”. Proiectul este finanțat în cadrul Axei Prioritare 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Obiectiv specific – Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale aferente Programului Operațional Regional (POR).

Obiectivul general al proiectului este dat de dezvoltarea, modernizarea și diversificarea accesului copiilor/tinerilor dezinstituționalizați, la servicii sociale prin crearea și modernizarea infrastructurii la scară mică și prin asigurarea unui climat favorabil dezvoltării fizice, mintale, spirituale, morale și sociale în cadrul comunității de la nivelul orașului Beclean.

Se intenționează, ca prin noile  servicii sociale ce vor fi astfel înființate să se poată asigura tranziția de la mediul instituțional la îngrijirea în comunitate a  unor copii, aflați în prezent în Centrul de Plasament de Tip Familial din cadrul Centrului pentru Protecția Copilului Beclean, pentru care Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a cerut închiderea cu prioritate.

Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 3,233,970.02 lei iar valoarea totală a proiectului este de 4,904,974.52 lei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5