Flacăra violet a lovit PP DD până la DNA

Doi candidaţi ai Partidului Poporului Dan Diaconescu au intrat în colimatorul presei şi al DNA. Lucian Ungur a „organizat”, în regia instituţiilor abilitate, un flagrant pentru fostul lider interimar al PP-DD BN, Octavian Seciu. Acesta i-ar fi cerut bistriţeanului suma de 75.000 euro pentru a fi acceptat ...de candidat. De aici începe şi serialul electoral.
Candidaţii Partidului Poporului Dan Diaconescu Bistriţa-Năsăud s-au prezentat marţi seara cu dosarele la Biroul Electoral Judeţean. Totul a fost frumos, cu poze de familie şi cu sentimentul că e OK. „După aceea ne-am despărţit”. Nu ştiu ce s-a întâmplat”, povesteşte consilierul judeţean Ştefan Todea.
După bal, urma şi plata. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Lucian Ungur „ar fi dus doar 6.000 de euro marcaţi, iar în urma unui flagrant organizat de DNA, Seciu a fost ridicat şi dus la Cluj-Napoca pentru audieri, fiind acuzat de luare de mită”.
Pe surse se ştie că Seciu a fost ridicat de procurorii anticorupţie şi dus la audieri la Cluj-Napoca. Normal, şi Ungur, în calitate de denunţător, trebuie să spună cât, cum, când şi de ce i s-au cerut bani. Contactat telefonic, aceasta a spus scurt: „Nu pot discuta nimic despre acest subiect. Contactaţi DNA!”.
Între timp, şefia PP DD BN a fost preluată, cu statut interimar, de Ştefan Todea. „Nu ştiu ce se va întâmpla cu candidaturile. Noi nu mai putem nominaliza alte persoane. Nici nu ştiu ce să cred. Despre Seciu ştiam că s-a dus la o înmormântare în Mureş”, ne-a declarat consilierul judeţean.

Ioan Şomodean: E o combinaţie de patru persoane în partid

Ioan Şomodean, membru în Partidul Poporului Dan Diaconescu, crede că ce s-a întâmplat este încă o dovadă a „combinaţiilor” care s-au făcut la vârful filialei, între patru persoane.
„Presa scria despre tinerelul ardelean, adică Seciu. E născut în Oneşti, iar eu nu ştiu ca Transilvania să cuprindă şi Bacăul. În plus, are şi certificat de revoluţionar, deşi avea numai 15 ani în 1989. Acum e cercetat pentru luare de mită”, a comentat situaţia Şomodean.
Gabriela Ciornei

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5