Foarte tare... Flagrantul lui Seciu pe jumătate. A plecat cu banii crezând că procurorul DNA este un hoţ

sursa: gandul.info

Gândul.info relatează din referatul DNA cum s-a întâmplat cu flagrantul pregătit de procurorii anticorupţie şi denunţătorul Lucian Ungur. Nici în filme nu e aşa...

Octavian Seciu a fost prins în timp ce lua cei 6000 euro, dar a fugit cu banii când procurorii au vrut să-l reţină. Credea că anchetatorii vor să-l jefuiască. Ulterior, cei de la DNA l-au sunat să se predea, dar Seciu le-a spus că nu îi crede...pe cuvânt.

“Potrivit procurorului, pe 30 octombrie, la ora 23:00, după ce listele cu candidaţi au fost depuse la Biroul Electoral Judeţean, Octavian Seciu, care era preşedinte interimar al partidului, s-a întâlnit cu Ungur "într-un cartier al municipiului Bistriţa, un loc intunecos, cum susţine inculpatul, ferit de privirile indiscrete ale altor persoane".

Cei doi au parcat maşinile în paralel. Seciu şi Ungur au deschis geamurile maşinilor. Procurorii susţin că fostul lider al PPDD i-a spus omului de afaceri să îi înmâneze banii. Procurorul Irimie afirmă că din înregistrarea video a flagrantului reiese că Seciu i-a indicat omului de afaceri bistriţean să îi arunce banii pe geamul maşinii. " Aruncă-i!", i-ar fi spus Seciu denunţătorului său, care s-a conformat şi i-ar fi aruncat pe geamul maşii un plic cu 6.000 euro marcaţi în prealabil de procurorii DNA.

După ce banii au fost aruncaţi în maşina liderului PPDD, procurorului Irimie şi echipa sa au intervenit. Practic, Octavian Seciu urma să fie reţinut şi dus la parchet. Judecătorul care a analizat documentele povesteşte însă altceva. În momentul în care procurorii au intervenit, Seciu a închis uşile maşinii şi a demarat în trombă. În declaraţia dată ulterior, Seciu susţine că s-a speriat crezând că este atacat.

"În spate o venit nişte hoţi, nişte bandiţi şi am fugit de acolo şi acuma sunt în fugă prin oraş", spunea Seciu în dicuţiile purtate cu alţi membri PPDD şi cu avocatul său.
După ce a fugit de la locul flagrantului, Seciu a condus în permanenţă şi a declarat anchetatorilor că nu avea o ţintă. În tot acest timp, Seciu a fost sunat de procurorul DNA Ioan Irimie, care i-a solicitat să se prezinte la sediul Poliţiei din Bistriţa. În schimb, liderul PPDD avea îndoieli că cel care îl suna era chiar procurorul Irimie.

Pentru exemplificare, instanţa a inserat şi câteva interceptări:
"Procurorul I. Eu nu cred... deci eu în seara asta am fost atacat, am fost atacat de şapte indivizi. Deci eu nu cred că sunteţi cine sunteţi. Eu nu mă joc cu nimeni, eu o să dau telefon la Poliţie. Confirmaţi-mi că domnul U trăieşte, e în viaţă".

Seciu a fost reţinut abia la 3 ore după presupusul flagrant când a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie. Anchetatorii au decis să îl şi percheziţioneze pe Seciu. Căutau banii flagrantului. Supriză! Seciu nu avea asupra lui cei 6000 euro pe care i-ar fi primit de la omului de afaceri Lucian Adrian Ungur. Procurorii au găsit asupra lui doar 2.000 euro şi de 6.200 lei. Procurorul de caz spune în referat că este convins ca acea suma de bani nu a fost distrusă de catre inculpat, ci a fost ascunsă de acesta”, scrie gandul.info.

Judecătoria Cluj a menţionat că Octavian Seciu nu ar fi achiesat în totalitate la operaţiunea de vânzare-cumpărare a locului de deputat. "Judecătorul constată că activitatea de pretindere a sumelor de bani rezultă doar din declaraţiile date de denunţător, convorbirile derulate între ULA şi în acest sens fiind mai mult decât vagi, făcând referire explicită doar la necesitatea stabilirii unei "garanţii" - motivată de inculpat prin necesitatea susţinerii financiare de către ULA a viitoarei campanii electorale, în condiţiile în care ceilalţi trei candidaţi la funcţiile de deputat pe listele PPDD nu aveau "puterea financiară" de a acoperi respectivele cheltuieli", se reţine în încheierea judecătorului de la Cluj.

Instanţa mai precizează că în decizia de respingere a cererii de arestare preventivă a fost luat în calcul şi faptul că Octavian Seciu se bucură de o reputaţie bună şi pentru că a dinamizat filiala locala a PPDD.

"Un rol important în aprecierea pericolului concret pentru ordinea publică îl joacă şi persoana inculpatului, acesta nefiind cunoscut cu antecedente penale sau ca generând probleme în comunitatea din care face parte, iar din susţinerile acestuia reieşind că se bucură de încrederea celorlalţi membri ai PPDD şi că a depus eforturi pentru dinamizarea activităţii organizaţiei judeţene", se mai precizează în hotărârea magistratului clujean.

Decizia Judecătoriei Cluj va fi discutată în recurs la Tribunalul Cluj.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5