Candidatul PP DD în Colegiul 4, Octavian Seciu, reţinut de DNA

Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul SECIU OCTAVIAN LUCHIAN, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Bistriţa- Năsăud a unui partid politic, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea prevăzută de art. art. 13 din Legea nr. 78/2000 şi anume fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, informează DNA într-un comunicat de presă.

În fapt, în perioada 22 -25 octombrie 2012, inculpatul Octavian Luchian Seciu ,în calitate de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a unui partid politic (n.n. - PPDD), a pretins de la un denunţător suma totală de 75.000 euro, promiţând că îşi va folosi influenţa sau autoritatea pe lângă conducerea partidului, astfel încât să se avizeze candidatura denunţătorului pentru postul de deputat în Colegiul nr. 1 Bistriţa la alegerile parlamentare din luna decembrie 2012.

De asemenea, inculpatul a promis că îşi va exercita influenţa şi pentru ca organele de conducere ale partidului respectiv să revoce decizia prin care denunţătorul fusese invalidat ca şi consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Bistriţa şi să revoce excluderea acestuia din partid.

La data de 31 octombrie 2012, inculpatul Seciu Octavian Luchian a primit de la denunţător (n.n. - Adrian Lucian Ungur) o tranşă de 6.000 euro din suma pretinsă, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 31 octombrie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Seciu Octavian Luchian pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Cluj - Napoca cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

"Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai arată în comunicatul DNA.

Interesant este că Octavian Seciu, într-un moment al vieţii sale, a lucrat chiar la Guvern, de acolo de unde apar şi declaraţiile sale de avere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5