Folclorul românesc în doliu! Alexandru Pugna: A plecat dintre noi un mare OM

Folclorul românesc în doliu! A plecat pe drumul veșniciei, ”în lumea cea fără de dor”, una dintre cele mai valoroase realizatoare de emisiuni folclorice pe care le-a avut vreodată Radio România, Doamna ANGELA MARINESCU.
“Profesionist desăvărșit, pasionată cu adevărat de punerea în valoare a creațiilor spirituale din satul românesc, Doamna Angela Marinescu a fost un extraordinar mentor pentru foarte mulți tineri interpreți, ce astăzi sunt nume reprezentative ale folclorului nostru autentic. Incă de la primii mei pași în studiourile de înregistrări de la Radio România m-a însoțit și îndrumat, a avut grijă ca aparițiile mele în emisiuni și spectacole să fie pe măsura așteptărilor. Am fost foarte mulți tineri ce am beneficiat de sprijinul și îndrumarea sa. Fără îndoială, Doamna Angela Marinescu face parte din galeria de aur a realizatorilor de emisiuni folclorice de la Radio și Televiziune, plecați acum în lumea veșniciei: Mărioara Murărescu, Gruia Stoia, Ion Filip, Victoria Turcitu, Maria Banu și mulți alții, ce au lăsat în ”fonoteca și videoteca de aur” a folclorului românesc adevărate capodopere ale spiritualității românești. A fost un OM minunat, cu un puternic spirit al prieteniei și un profesionist ce a făcut din activitatea sa o pasiune. Doamna Angela Marinescu a fost o luptătoare în adevăratul sens al cuvântului. Incercată cu mulți ani în urmă de o boală cumplită, necruțătoare, a luptat și a învins această boală spre surprinderea tuturor. A fost un adevărat exemplu în această privință. După ieșirea la pensie de la Radio România, a urmat, din păcate, o perioadă de deznădejdi, învinsă însă printr-o mare voință. Îmi mărturisea că sunt printre cei extrem de puțini tineri, ce i-a îndrumat de-a lungul anilor, care o mai căutau și o mai sunau din când în când să-i transmită binețe. Era însă împăcată, pentru că înțelegea bine realitatea vieții și firea umană. A plecat dintre noi un mare OM și un profesionist deosebit în ceea ce privește promovarea și salvarea valorilor noastre spirituale, cuprinse în cântecul neamului românesc. Va rămâne peste timp amintirea frumoasă, lăsată nouă prin tot ce a infăptuit și realizat ca Om și Profesionist în folclor. Acolo sus, printre stele, în ”lumea celor drepți”, se va alătura redactorilor și marilor interpreți pe care i-a promovat, plecați spre a întări familia folclorului românesc din lumea ”cea fără de dor”... Bunul Dumnezeu să-i primească sufletul în sânul celor drepți. Dumnezeu să o odihnească-n pace” este mesajul transmis de ministrul secretar de stat Alexandru Pugna.
“Si eu, am inregistrat cu doamna Angela Marinescu..! Mi a povestit atunci, de Biserica " Coroana" din Bistrita, si prietenia cu Alexandru Pugna. Iubea f mult Bistrita.... dar, si pe noi- solistii, de muzica populara- autentica! .........Condoleante! Dumnezeu, sa o ierte, si sa o odihneasca n pace” spune Ioana Hangan.
Valeria Peter Predescu, Cornelia Ardelean, Alexandru Pugna, Ioana Hangan, Domnica Dologa sunt câteva dintre numele care au colaborat, de-a lungul timpului, cu Angela Marinescu. De altfel, Alexandru Pugna a debutat la Radio România în emisiunea „Cântecul pe drumul afirmării artistice”, în 1988, una dintre cele mai audiate emisiuni, fiind ascultată de milioane de români, la fel cu se întâmpla cu emisiunea „Floarea din grădină” la Televiziunea Română.
Bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică şi s-o aşeze în rândul sufletelor care au luminat, prin frumuseţea lor, pe pământ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5