Fotbal la Penitenciarul Bistriţa

Sistemul penitenciar îşi doreşte să asigure terenul remodelării personalităţii umane, în sensul orientării acesteia către o atitudine prosocială, tratamentul recuperator fiind abordat dintr-o perspectivă umană.
Ţinând cont de aceste aspecte, lucrătorii de penitenciar sunt principalii promotori ai acestui gen de intervenţie recuperativă, activitatea de reeducare a celor care au încălcat normele de convieţuire acceptate social fiind menită să faciliteze reintegrarea socială a acestora.
Având în vedere aceste premise, astăzi, 26 iulie 2012, începând cu ora 13.30, echipa de fotbal a cadrelor din Penitenciarul Bistriţa va susţine un meci amical cu echipa persoanelor private de libertate.
Meciul se va disputa pe terenul de joc aparţinând Şcolii Generale Nr. 2 Bistriţa, locaţie pusă la dispoziţie prin bunăvoinţa conducerii instituţiei.
Dincolo de rolurile îndeplinite în mediul penitenciar – de lucrător de penitenciar, respectiv de persoană privată de libertate –, activitatea vizează ameliorarea percepţiei persoanelor private de libertate atribuită persoanelor care îndeplinesc rolul de cadre ale penitenciarului, prin implicarea în activităţi din care persoanele din detenţie să extragă modele de conduită, valori şi atitudini prosociale, sportul fiind o modalitate propice cooperării şi ameliorării diferenţelor de orice gen.

Inspector de penitenciare Laura OPRIŞ
Purtător de cuvânt
PENITENCIARUL BISTRIŢA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5