Deţinuţi premiaţi de fotbalistul Sergiu Costin

Activităţile sportive derulate în aşezămintele penitenciare, aflate sub coordonarea monitorului sportiv, stimulează dezvoltarea unor trăsături pozitive de personalitate, educaţia prin sport fiind la fel de importantă ca şi celelalte modalităţi prin care se realizează intervenţia recuperativă asupra persoanelor private de libertate.

Având în vedere aceste premise, astăzi, 29 decembrie 2011, persoanele private de libertate care au obţinut rezultate foarte bune pe parcursul anului la competiţiile sportive interpenitenciare au fost premiate şi felicitate de căpitanul echipei de fotbal Oţelul Galaţi, bistriţeanul Sergiu Costin.

Sportivul a înmânat diplome ocupanţilor locurilor fruntaşe la competiţiile de minifotbal, fotbal-tenis şi şah, festivitatea reprezentând o recunoaştere a meritelor pentru performanţele obţinute de persoanele private de libertate în cadrul următoarelor competiţii regionale: Cupa Maramureş (organizată de Penitenciarul Baia Mare), Cupa Vest (organizată de Penitenciarul Arad), Punţi între ziduri (organizată de Penitenciarul Gherla), precum şi competiţia sportivă regională organizată de Penitenciarul Bistriţa cu ocazia împlinirii în 01 mai 2011 a 20 de ani de la înfiinţare.

Invitatul a ţinut să-i încurajeze pe cei aflaţi de faţă în continuarea participării la activităţile sportive, pentru dobândirea unui tonus fizic şi psihic optim, dar mai ales pentru disciplinarea şi echilibarea comportamentală.

Vădit emoţionaţi, deţinuţii i-au cerut fotbalistului să le împărtăşească reţeta succesului, fiind asiguraţi de acesta că oricine poate reuşi, atâta timp cât munceşte asiduu şi este perseverent.

După festivitatea de premiere, Sergiu Costin a efectuat o scurtă vizită prin în sectorul de deţinere al unităţii, intrând şi într-o cameră unde sunt cazate persoane private de libertate.

Prezenţa unei personalităţi din lumea sportului la evenimentul de astăzi a reprezentat o modalitate de întărire a conduitei pozitive a persoanelor din detenţie, prin puterea exemplului dat de o persoană care a obţinut performanţe notabile. De asemenea, activitatea şi-a propus valorizarea şi aprecierea aptitudinilor şi atitudinilor dovedite prin sport de persoanele din detenţie, dar şi de stimulare pentru practicarea mişcării şi adoptarea unor atitudini prosociale.

Inspector de penitenciare Laura OPRIŞ

Purtător de cuvânt

PENITENCIARUL BISTRIŢA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5