Fotbalul juvenil pe mâini bune la ACS Ardealul Bistriţa

Întotdeauna în spatele unui club de fotbal se află un om puternic, un fost sportiv de performanţă, un iubitor al balonului rotund, un om respectat care, la rândul său, respectă pe cei din jurul său, şi un bun familist.

Florin Sângeorzan a văzut lumina zilei pe data de 27 octombrie 1968 în localitatea Valea Mare. Era primul copil al soţilor Ioan şi Valeria, după are au mai venit pe lume Daniela şi Dumitru. Tatăl lui Florin, născut în Tiha Bârgăului, a practicat box la Huedin în timp ce era elev la Şcoala de şoferi, având lovituri puternice, datorându-se muncii pe care a depus-o în ucenicie la fierăria tatălui său, Dumitru.

În anul 1976, Florin cochetează cu balonul rotund la clubul fanion al judeţului, Gloria Bistriţa. Un an mai târziu, a fost selecţionat la CSS Bistriţa, secţia atletism, timp de trei ani. Între anii 1980-1983 se reîntoarce la marea familie, Gloria, avându-l pe antrenor pe prof. Şomfelean Gheorghe, iar între anii 84-86 se transferă la Mecanica Bistriţa, în Divizia C, la acele vremuri, antrenat de unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut Gloria Bistriţa, Victor Ciocan, Florin fiind junior în teren, cum se juca atunci cu trei juniori obligatoriu. Un an mai târziu, se reîntoarce la Gloria, antrenat de către renumitul Dondoş Nicolae, fost fotbalist la Tg. Mureş şi Gloria.

Cum aşchia nu sare departe de trunchi, fiica lui Florin, Maria, a practicat karate la Clubul de Karate Bistriţa, condus de către senseiul Radu Sângeorzan, unde a obţinut medalia de aur la Cupa României de la Cluj-Napoca, iar fiul său Florinel joacă fotbal la echipa care l-a consacrat, Gloria Bistriţa, la grupa 2008, antrenat de către un alt nume mare al Gloriei, Dorel Zăgrean.

Un rol important în bunul mers al firmei îl are soţia Cristina, cea care se ocuupă, în marte parte, de Hotelul şi restazrantul Krone şi sala de sport San Gym.

Din anul 1997, Florin este administratorul firmei Florsystem Sport SRL, producţie aparatură fitness. În anii 1990-1998 este tehnician de cercetare şi dezvoltare echipamente reabilitare medicală MKB REHA SYSTEMS, ULM (Germania). În 2009 termină facultatea „Bogdan Vodă”, Cluj-Napoca, -Managementul afacerilor, obţinând diploma în master.

Nedepărtându-se departe de gazon, din 2005 este agent de jucători FIFA, iar din 2008 preşedinte al Clublui de Fotbal ACS Ardealul Bistriţa, în tandem administrând sala de fitness San Gym şi Hotel Krone. În 2013, a terminat şcoala de antrenori nivel 3 avansat fotbal la UNEFS Bucureşti, Şcoala de antrenori „Ioan Kunst Ghermănescu”. În primul an, rezultatele copiilor de la ACS Ardealul nu au dat roade, la un tunreu de la Târgu Mureş, din 24 de echipe, ocupând ultima poziţie, la grupa 2003-2004, dar după un an, cu multă muncă din partea conducerii şi, bineînţeles, a copiilor, la Cupa Moş Nicolae desfăşurată de la Năsăud, grupa 2005 s-a clasat pe locul 3 din 12 echipe, iar luna februarie, anul acesta, la Cupa municipiului Reghin, grupa 2003, s-a clasat pe prima poziţie, din 24 de echipe. Pe lângă locul I cucerit, jucătorul Ardealului, Marian Ioniţă, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului. Tot în acea competiţie, grupa 2005, s-a clasat pe locul 4. De menţionat, că cel mai bun jucător al echipei, Şofroni Cătălin, din Feldru, a fost accidentat şi nu a putut juca, un copil foarte bun care merită să fie urmărit pe terenurile de fotbal.

Mai multe amănunte despre clubul de fotbal Ardealul, cât şi vizita preşedintelui Florin Sângeorzan în Israel, legată de fotbal şi afaceri, în ediţia de sâmbătă, 21 martie, a ziarului nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5