Până în 31 octombrie,

Fundaţiile şi asociaţiile de asistenţă socială pot cere subvenţii de la bugetul de stat

Termenul limită de înregistrare a cererilor de solicitare a subvenţiilor de la bugetul de stat de către asociaţii şi fundaţii care acordă servicii de asistenţă socială unor beneficiari din mai multe judeţe ale ţării este de 31 octombrie, ora 16, la registratura MMFES, anunţă directorul executiv Valeria Tămăşoi.

Potrivit şefului Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Bistriţa-Năsăud, sunt eligibile să solicite astfel de subvenţii asociaţiile care au cel puţin 12 luni experienţă în domeniul serviciilor sociale, şi care acordă astfel de servicii persoanelor vârstnice, victime ale violenţei în familie, victime ale traficului de persoane sau altor persoane aflate în dificultate din mai multe judeţe ale ţării.

“Invităm asociaţiile şi fundaţiile care activează în judeţul nostru la sediul DMPS pentru a afla toate informaţiile necesare întocmirii şi depunerii documentaţiei de solicitare a subvenţiei pentru anul 2009. În judeţul nostru, au beneficiat, în cursul acestui an, de subvenţia de la bugetul de stat, Societatea Filantropică “Umblaţi în lumină” din Livezile care are în plasament 34 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 7 ani şi Asociaţia Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj care oferă servicii de îngrijire la domiciliu pentru 60 de persoane vârstnice”, menţionează Valeria Tămăşoi.

De la 1 ianuarie 2009, ministerul a propus ca subvenţia care se acordă pentru o persoană asistată într-un centru rezidenţial să crească de la 89 lei la 250 lei. De asemenea, vor fi stabilite nivele medii lunare ale subvenţiilor diferenţiate pe centre de zi (175 lei), unităţi de îngrijire la domiciliu (120 lei) şi cantine sociale (90 lei).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5