Furturile din locuinţe iau amploare în perioada concediilor

Lucica T. (40 ani) din Şieu Odorhei este cercetată în stare de libertate de către poliţişti, pentru un furt comis din locuinţa unui consătean. Marţi după-amiază, poliţiştii de la  Postul de Poliţie Şieu Odorhei au fost sesizaţi de N. Florian din aceeaşi localitate despre faptul că, între orele 10.00 – 14.00, perioadă cât a lipsit de la domiciliu, autori necunoscuţi  au pătruns prin efracţie în locuinţă de unde au sustras o sumă de bani. În urma măsurilor întreprinse împreună cu lucrători din cadrul Biroului Poliţiei Rurale Beclean, autoarea a fost identificată, iar prejudiciul minor a fost recuperat.

Pentru a preveni situaţia de a fi victime ale furturilor din locuinţe, poliţiştii recomandă să nu daţi informaţii la vecini, prieteni, cunoştinţe, rude, colegi, despre programul dumneavoastră la serviciu, în concediu sau cu privire la alte împrejurări, dar şi să montaţi încuietori rezistente care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces sau sisteme de pază şi alarmare performante. Poliţiştii vă sfătuiesc să nu ţineţi sume mari de bani în casă sau bijuterii, neasigurate.

Deoarece patru din cinci furturi din locuinţe sunt comise când proprietarii nu se află la domiciliu, poliţiştii vă sugerează ca atunci când sunteţi plecaţi de acasă pe o perioada de timp mai îndelungată să rugaţi un vecin să vă supravegheze sporadic perimetrul locuinţei şi curţii dumneavoastră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5