Păziţi-vă şi singuri de hoţi!
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale s-au conruntat, numai într-o singură zi, cu două infracţiuni de furt, comise din locuinţe sau la biroul unor societăţi comerciale. Poliţia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de către Adrian H., administrator al societăţii S.C. “Trehos Bisimpex” S.R.L., despre faptul că a reţinut o persoană care a sustras din biroul său suma de 2400 lei. La faţa locului a fost identificat Jean Mircea D., din Bonţida, judeţul Cluj.
Tot joi, poliţiţtii au primit o altă plângere, bistriţeanul Vasile V., reclamând faptul că o persoană a pătruns în locuinţa sa, de unde i-a sustras dintr-un sertar 100 g bijuterii din aur, cinci ceasuri de mână şi o lanternă mică tip brichetă, toate în valoare de 6000 lei. De la faţa locului au fost ridicate patru fragmente de urme papilare digitale.
În contextual creşterii infracţiunilor de acest gen, a profesionalizării mediilor criminale, a circulaţiei rapide a infractorilor, Compartimentul de Prevenire din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud recomandă o serie de măsuri de autoprotecţie pe care fiecare dintre noi trebuie sa le aplice, pentru a preveni furturile din locuinţe. Astfel, la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă, precum şi alte locuri) trebuie să se montează încuietori rezistente care au sistemul de prindere în interior.
La plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) trebuie închise bine toate căile de acces în locuinţă. Cheia trebuie păstrată în permanenţă asupra dumneavoastră, în niciun caz nu ascunsă în locuri accesibile. Mai mult, nu ţineţi sume mari de bani în casă sau bijuterii, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume.
De preferat este şă solicitaţi firmelor specializate să vă monteze în interiorul locuinţei sau al sediului firmei dumneavoastră a unui sistem de alarmare performant, care deşi vi se poate părea iniţial scump, îşi va dovedi eficacitatea în protecţia bunurilor.
Adaugă comentariu nou