Gabriel Lazany și-a lansat Programul de management “Bistrița pe mâini bune”! Oameni noi, tineri și profesioniști în echipa PSD!

Gabriel Lazany și echipa PSD Bistrița au lansat Programul de management pentru Bistrița și candidații pentru funcția de consilier municipal, în cadrul unui eveniment electoral găzduit, miercuri după-amiaza, de Palatul Culturii.

Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean și al PSD Bistrița-Năsăud, deputatul Daniel Suciu - vicepreședintele Camerei Deputaților și președintele PSD Bistrița, primarul Nicolae Moldovan – prim-vicepreședinte PSD BN, vicepreședintele CJ - Camelia Tabără și primarul Romeo Florian – secretar executiv PSD BN au fost alături de echipa cu care Gabriel Lazany vrea să câștige Primăria Bistrița la alegerile locale din 9 iunie.

Câteva sute de social-democrați bistrițeni, de toate vârstele și din toate domeniile de activitate, au venit să susțină Programul de management pe care Gabriel Lazany îl propune electoratului bistrițean. 

Gabriel Lazany a precizat, din capul locului, că 85% din echipa sa este formată din oameni noi. Peste o treime sunt femei, iar cinci dintre candidați sunt tineri sub 35 de ani. “Media de vârstă a echipei mele este de 41,7 ani. În mod evident, toți sunt oameni dedicați care vor face diferența”, a spus acesta, chemând alături de el candidații social-democrați pentru Consiliul Local Bistrița.

Lazany a menționat că nu vrea să facă promisiuni electorale, mai ales că, în anul 2020, actualul primar a promis 60 de proiecte dintre care, susține el, au fost îndeplinite patru, iar acum vorbește de peste 250 de investiții. “Nu te poți lăuda cu borduri, cu treceri de pietoni vopsite în roșu și plante ornamentale. Asta se numește spoială sau cârpeală electorală. Au încercat și alții înaintea lor să facă astfel de lucruri electorale, dar bistrițenii nu mai pot fi păcăliți și au sancționat. Așa se va întâmpla și acum. (…)Programul nostru este o viziune de dezvoltare a orașului, pe care l-am numit “Bistrița pe mâini bune”, un plan de acțiune concret care să răspundă nevoilor și aspirațiilor comunității noastre. Vom respecta la virgulă, ceea ce voi prezenta în continuare”, a precizat Gabriel Lazany. 

Acesta s-a referit la asfaltarea străzilor, dar nu turnarea unui strat de asfalt direct pe pământ. “Asfaltarea străzilor pentru mine este o prioritate majoră. Vom începe cu străzile care au situația cadastrală clară și urmând o etapă a doua cu cadastrarea tuturor străzilor din municipiul Bistrița. (…)Un alt proiect major  este amenajarea râului Bistrița. Nu se poate în secolul 21, anul 2024, ca o comunitate să nu exploateze cursul unui râu care trece prin mijlocul orașului. Chiar și în satele din afara țării, cursul unui râu a unui pârâu este exploatat. El poate să devină o zonă de promenadă, o zonă în care să se dezvolte HORECA, o zonă în care să pulseze inima orașului. Toți vorbesc de un oraș turistic -  Bistrița, un oraș turistic”, a adăugat  Lazany. 

Candidatul PSD pentru Primăria Bistrița s-a referit și la reamenajarea Parcului Eminescu, amenajarea locurilor de parcare, transformarea Sălii Polivalente din centru într-un complez multifuncțional, la susținerea sportului.  

“Nu există că nu se poate, nu se poate este pentru cei slabi, nu pentru noi. Am o preocupare deosebită pentru sport. Sunt foarte atașat de handbal și de fotbal. De handbal, în primul rând, pentru că am fost și eu handbalist la viața mea. Am jucat handbal aproape 7 ani de zile. Am fost o extremă stângă, mi-am început cariera handbalistică sub îndrumarea domnului profesor Suciu. Am continuat sub îndrumarea domnului profesor Vlad. Da, iubesc handbalul, iubesc fotbalul, iubesc sportul. Și le voi susține, eu și echipa mea”, a menționat Gabriel Lazany.  

În mesajul său, Lazany s-a referit la stadionul Jean Pădureanu, care va reintra în domeniul public al municipiului Bistrița așa și va fi transformat într-un stadion pentru tineret, dar și la proiecte pentru Slătinița, Sigmir și alte localități componente, la susținerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, colaborarea cu mediul de afaceri, digitalizarea serviciilor. 

Despre proiectele pe care PSD Bistrița le propune au vorbit și av. Ștefania Stere, asistentul medical/prof. Darius Ilieșiu, redactorul Monalisa Halasu, în timp ce primarul Becleanului a punctat faptul că PSD BN și PSD Bistrița sunt ca o familie, în care există susținere, colaborare, fiecare știe ce are de făcut.

“Sunt oameni care se întreabă, de ce fac echipă cu Gabriel Lazany, de ce programul nostru de management local și județean este unul comun și nu individual, așa cum am văzut la ceilalți candidați, fiecare cu programul lui. Pentru că de trei mandate caut un partener. De trei mandate caut un partener la Primăria municipiului Bistrița, care să înțeleagă că cetățenii municipiului Bistrița sunt parte din județul Bistrița-Năsăud, că cetățenii municipiul Bistrița au nevoie de spital, că cetățenii municipiului Bistrița au nevoie de străzi, că cetățenii municipiului Bistrița au nevoie de proiecte culturale comune, că cetățenii municipiului Bistrița și copiii municipiului Bistrița vor să facă sport. Nu am găsit până la Gabriel Lazany acest parteneriat”, a explicat președintele CJ, Emil Radu Moldovan.

Nu în ultimul rând, deputatul Daniel Suciu, lider al PSD Bistrița, a punctat câteva aspecte referitoare la contracandidații liberali. “Știți cum e să fii Acasă în exil, întrebați-l pe Robert Sigartău? Este în exil la Bistrița, pentru că timp de 4 ani de zile a uitat de acest județ, iar cei de la București l-au trimis înapoi acasă să candideze. (…)Spuneți-mi mie ce pretenții puteți să aveți de la doi oameni care vin astăzi să ceară votul bistrițenilor, să ne spună că fac echipă și ei nu se suportă? Ei abia așteaptă în partidul lor să-și ia scaunul unul altuia, dar vin și ne spun că vor conduce onorabil și în tandem în acest județ și acest oraș. Ei nu se înțeleg și cred că vremea în care un oraș și un județ poate să fie condus prin vrajbă și prin competiție a trecut. De aceea atâția oameni minunați, atâția oameni profesioniști, astăzi, sunt în spatele lui Gabriel Lazany și Radu Moldovan, pentru că acești oameni într-adevăr fac o echipă”, a transmis Daniel Suciu. 


Lista PSD pentru Consiliul Local Bistrița:

 1. Lazany, Gabriel
 2. Stere, Florentina - Ștefania
 3. Ilieșiu, Darius - Emilian
 4. Vaida, Adrian - Ioan
 5. Albu, Mihaela - Ioana
 6. Adumitrăchioaiei, Daniel
 7. Bria, Dumitru - Alexandru
 8. Găluț, Simona
 9. Elisei, Radu – Claudiu
 10. Pântea, Andrei
 11. Irimieș - Buia, David - Edward
 12. Bolboacă, Andra - Elisabeta
 13. Costea, Dumitru
 14. Stoleru, Daria - Maria
 15. Brătfălean, Andrei - Teodor
 16. Mănăstire, Amalia - Carmen
 17. Câmpian, Cosmin - Constantin
 18. Costea, Adrian - Radu
 19. Halasu, Monalisa - Lucia
 20. Florea, Nicolae - Valeriu
 21. Armencea, Alexandru
 22. Socaciu, Doru - Leon
 23. Șiman, Angela - Monica
 24. Ferencz, Verginia
 25. Pop, Sorin - Ilie
 26. Mureșan, Aurelia
 27. Jiga, Claudiu - Dan

 

***

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - Organizatia Județeană Bistriţa-Năsăud / Realizat de SC RĂSUNETUL MEDIA SRL, Codul de identificare a Mandatarului Financiar: 21240002 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5