În galopul cailor de la Herghelia Beclean

Dacă e zăpadă la Beclean, Herghelia schimbă trăsura cu sania. Oferta de iarnă a instituţiei cu profil ecvestru se vinde cu 20 de lei/persoană, 25 de lei pentru două persoane şi 30 de lei pentru trei persoane, pentru o plimbare în împrejurimi. Pentru copiii mai mici de şapte ani este gratis, dacă sunt însoţiţi de părinţi. Săniile nu sunt doar pentru închiriere, ci şi pentru vânzare. Direcţia Silvică Bistriţa le produce în atelierul propriu şi le propune spre valorificare la preţuri de 4.900 – 18.000 lei, în funcţie de dimensiuni şi de design.
În rest, se poate călări în schimbul a 30 de lei/oră. Oferta instituției cu profil ecvestru include și locuri de cazare, în condiții de trei stele: 70 de lei/camera pentru două persoane și 100 de lei/camera cu trei paturi.
Unitatea a luat ființă în anul 1970, ca depozit de armăsari, pentru ca în 1978 să devină herghelie propriu-zisă, axată la început pe creșterea unei rase pentru caii de muncă (Semigreul Românesc), iar mai apoi (din 1993), pe Lipițani. În noiembrie 2011, nucleul de rasă Furioso-North Star este adus la Beclean de la Herghelia Slatina.
Semigreul Românesc este un cal de tracțiune intermediară, adaptat condițiilor din Podișul Transilvaniei. Rasa a fost formată prin încrucișarea armăsarilor Ardenez, Lipițan și Furioso-North Star cu iepe locale.
Lipițanul are o conformație armonioasă și mers elegant, fiind un cal blând, docil, supus, vioi. Datorită eleganței și temperamentului, este folosit la marile școli de dresaj academic din lume, cum e Școala Spaniolă de la Viena.
Furioso-North Star este o varietate originară din Imperiul Austro-Ungar, adaptată pentru activitățile călare și de tracțiune ușoară.
Serviciile oferite în acest cadru vizează: armăsari reproducători pentru stațiunile de montă publică; consultanță de specialitate privind reproducția de cabaline în scopul ameliorării raselor din sectorul privat; cursuri de echitație; dresaj și antrenament pentru tineretul cabalin; formarea și antrenarea cailor de atelaje; spectacole și concursuri sportive ecvestre; agrement și turism.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5