Herghelia Beclean se pregăteşte pentru noul sezon competiţional. Vezi când are loc Cupa României şi cu ce cai vom concura !

Mai mulţi cai de rasă aparţinând Hergheliei Beclean au intrat în programul de antrenamente premergătoare începerii, în aprilie, a sezonului competiţional din acest an.
Driverul Florin Burcă şi câţiva cai Lipiţani, selectaţi dintre cei mai buni, vor reprezenta instituţia la Campionatul Naţional de atelaje cu doi cai, concurs desfăşurat în 2018 sub titulatura ,,Cupa României”.
Etapa a doua din totalul celor patru se va desfăşura pe baza hipică de la Beclean, în perioada 15 – 16 - 17 iunie, într-o întrecere care va alinia la start 15 echipaje din Sâmbăta de Jos, din Arad şi din Secuime. Timp de trei zile, de vineri până duminică, iubitorii de sporturi hipice se vor bucura din plin de frumosul spectacol ecvestru de la Beclean, având ocazia să admire cai extrem de valoroşi, exemplare cabaline deosebit de frumoase şi spectaculoase, antrenate pentru a participa cu succes la competiții de mare anvergură.
Concursul va avea trei probe – prezentare şi dresaj – vineri, 15 iunie, maraton – sâmbătă, 16 iunie şi obstacole – duminică, 17 iunie, după cum ne-a declarat şeful Hegheliei, inginerul Traian Lăpuşte..
Herghelia Beclean este destinată creşterii şi ameliorării raselor Semigreul Românesc şi Lipiţan, cai pe care îi şi promovează prin activităţi de sport ecvestru şi agrement. De asemenea, herghelia are şi un depozit de armăsari de montă publică.
Semigreul Românesc este un cal de tracţiune intermediară, fiind adaptat condiţiilor din Podişul Transilvaniei; rasa a rezultat din încrucişarea armăsarilor Ardenez, Lipiţan, Furioso-North Star cu iepe locale.
Lipiţanul are o conformaţie armonioasă şi mers elegant, e blând, docil, supus, vioi. Ţinuta şi temperamentul îl recomandă pentru marile instituţii de dresaj academic din lume, precum Şcoala Spaniolă de la Viena.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5