Garda de Mediu a dat termen primăriilor - 15 mai - pentru a-şi termina curăţenia prin ogradă

Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud a efectuat controale în 57 şi cele 62 unităţi administrativ-teritoriale de pe raza judeţului nostru, pentru a evalua starea de salubrizare a localităţilor. Comisarii de mediu nu au aplicat amenzi, dând termene pentru soluţionarea problemelor din teritoriu.

         „Sunt venit de 2 luni la Garda de Mediu şi am constatat că cea mai mare problemă a judeţului nostru, referitor la mediu, o reprezintă deşeurile de pe marginea răurilor. Practic, râurile judeţului sunt înăbuşite de deşeuri, este o problemă istorică, sunt acumulate în timp, dar trebuie să tragem un semnal de alarmă şi să ne mobilizăm pentru a rezolva această problemă.

         Am demarat o acţiune de control în toate unităţile administrativ-teritoriale. Controalelel au urmărit starea de salubrizare a localităţilor, obligaţia primăriilor privind modul de gestionare a deşeurilor, respectiv colectarea selectivă a deşeurilor,  şi obligaţia primăriilor privind diminuarea cantităţilor de deşuri menajere depozitate în rampă, cu 15% în fiecare an, prin reciclarea deşeurilor”, a declarat comisarul şef Cristian Niculae.

         Potrivit acestuia, în urma verificărilor au fost iderntificate şi o serie de soluţii pentru administraţiile locale. „Am considerat că prima dată trebuie să informăm şi să conştientizăm, nu să sancţionăm. Am dat un termen foarte ferm, 15 mai, de salubrizare a acestor zone. Pentru că acest lucru nu se poate face doar prin voluntariat, eu văd ca o soluţie alocarea unor sume din bugetul local pentru salubrizare. De asemenea, o soluţie este o mai bună comunicare între operatorul Vitalia şi primării, respectiv cele 4 campanii de colectare a deşeurilor voluminoase şi obligaţia autorităţilor locale de a supraveghea şi de a preveni depozitările ilegale de deşeuri pe malurile râurilor”, a menţionat şeful Gărzii de Mediu.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5