Gelu Muthi: Pe 27 martie ar trebui să ne gândim la Basarabia, nu la Liviu Dragnea

Preşedintele organizaţiei municipale a ALDE, viceprimarul Bistriţei Gelu Muthi a vorbit astăzi despre faptul că la data de 27 martie, atunci când va fi aniversată suta de ani trecută de la unirea Basarabiei cu România, sunt anunţate mitinguri contra lui Liviu Dragnea, preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor.

„ Eu cred că pe 27 de martie, atunci când se vor împlini 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, sunt anunţate pe anumite grupuri de pe reţelele de socializare, tot felul de manifestaţii anti PSD, anti Dragnea, de parcă asta e marea problemă a României fix pe 27 martie. E o dată importantă, suntem în anul Centenarului, poate ar fi mai bine să ne întâlnim şi să vorbim despre Unirea, cum a fost, cum a trecut acest secol şi ce vrem să face de acum încolo. Cred că ar trebui să ieşim în stradă şi să manifestăm, să cerem o nouă Unire, nu să îl executăm pe Dragnea, de parcă Liviu Dragnea este România şi fix despre el trebuie să vorbim şi pe 27 martie”, spune Gelu Muthi.

Liderul democrat-liberal mai explică că Liviu Dragnea nu are nicio legătură cu 27 martie, pentru că nu poate fi mai important ca Unirea României cu Basarabia.

Cu toate acestea, la ora redactării acestui material, nu există nicio intenţie ca la Bistriţa, pe data de 27 martie, unioniştii să se întânească în stradă pentru a aniversa cei 100 de ani  împliniţi de la unirea Basarabiei cu România.

 

 

 

Comentarii

24/03/18 13:23
Balan Marius- e...

Dar daca ne gandim la tanu TARICEANU e bine ?

25/03/18 12:08
Cititor

..." sa ne gandim"... la Basarabia si la domnul Putin... eventual... ca vad ca ne tot zgandare cineva undeva si nu ne putem vedea de treburile noastre interne , avand destule ... mai grave si mai urgente.
Bine ne-a atentionat domnul Dodon ca de fapt ei nu cu Romania vor o unire ci cu Moldova de Vest, sa formeze Moldova Mare din vremea lui Stefan cel Mare . A recunoscut politicos ca "suntem fratzi", ca "putem merge (la domniile lor) pe ospetzaie " oricand, ( pe baza de reciprocitate ) dupa care "fiecare la casa lui "... ! ( asa intr-o maniera eleganta, ca sa nu ne "spurce" de la obraz. Tineti minte cand a fost luat un interviu pe aceasta tema... de catre un reporter roman de TV ) .
Nu mai ramane in discutie si gesturile cu hartile ... Moldovei de alta data ... si politica dusa de presedintele "moldovan" ( cum le este limbajul lor specific ) date rusilor si curtandu-l pe domnul Putin, de fiecare data cand are ocazia si rugandu-ne ( pe noi romanii ) sa nu ne mai amestecam in treburile lor interne si sa le respectam suveranitatea si independentza, asa cum ne-o resecta si ei noua .
De ce nu vrem sa intelegem odata ca idealurile Moldovei de Est, nu pentru Romania sunt , ci ca moldovenii din Est sa poata circula liber si haihui prin Spatiul European si nicidecum nu mai pot ei de dragul romanilor !
Suntem exact ca si povestea cu "iepurele obraznic" din tren , cand tzusti pe o bancheta... tzusti pe cealalta deranjand un urs, un lup si o vulpe sireata...( pasageri cu el in compartimentul vagonului ) si pentru obraznicia lui, de jos in sus, fiecare l-a amenintzat ca-l "mananca" daca nu se astampara .
De "jos in sus "... iepurele obraznic , pe fiecare l-a chemat pe coridorul vagonului sa se "razboiasca " cu el si de fiecare data, mai intai cu blana vulpii, apoi cu cea a lupului, puse pe umar, intra triumfator in compartiment... lasandu-l cu "gura cascata " pe ursul care era vadit stanjenit de obraznicia iepurelui .
Imediat dupa iepurele cu blanurile pe umar, ce usa compartimentului s-a deschis si un "leu veritabil" hulpav si blanos... si-a bagat capul pe usa incurajandu-l pe iepure : " nepoate... daca te mai deranjeaza careva... sut tot aici "... !
Exact asa, ne credem la "scutul " altora... promis... ( doar ) si deja intentionam sa ne cmportam ca si acest " iepure obraznic " .
Sa n-aveti impresia ca nu sunt patriot, dar nu vreau sa fiu si PROST !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5