Senatorul Ioan Simionca: Lipsa preşedintelui de la şedinţa pentru Basarabia, un gest nesăbuit! Tompa: Să nu uite că a fost votat de români!

Senatorul Ioan Simionca (ALDE) apreciază că lipsa preşedintelui României de la şedinţa solemnă a Camerelor reunite ale Parlamentului pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă. Mai mult, catalogarea declaraţiilor din Parlament drept „bombastice şi populiste” de către preşedintele ţării este un act iresponsabil când se raportează la istoria României.

„De la eveniment a lipsit preşedintele României, Klaus Iohannis, ceea ce în opinia mea şi a colegilor din ALDE este un gest nesăbuit din partea dumnealui, pentru că noi considerăm că la asemenea evenimente  majore care privesc istoria neamului nostru românesc, toate iniţiativele unioniste şi tot ce înseamnă istorie trebuie să se clădească şi în jurul Preşedinţiei României”, a declarat senatorul Simionca.

Potrivit parlamentarului bistriţean, preşedintele României ar trebui să fie liantul tuturor reprezentanţilor statului în jurul căruia să se clădească unirea celor două state care acum se confruntă cu „o separare nedreaptă”.

„Tragem speranţa că prin ceea ce se pregăteşte la nivel de judeţ, de primării, de ONG-uri, de pregătire a populaţiei din România şi din Republica Moldova, să ajungem, de ce nu, în acest an sau într-o perioadă cât mai scurtă, la reunirea sub acelaşi drapel a tuturor românilor”, a menţionat Ioan Simionca.

În context, purtătorul de cuvânt al ALDE BN, prof. Ionel Tompa a ţinut să precizeze că unul dintre semnatarii unui tratat prin care Basarabia era separată de România a fost Ribbentrop (n.n. – ministru de externe al Gemaniei), iar preşedintele Iohannis nu ar fi vrut să nege ce au făcut „nişte înaintaşi”. Mai mult, a menţionat Tompa,  UDMR s-a abţinut în votarea rezoluţiei, iar preşedintele prin neparticipare, de asemenea, s-a abţinut. „Să fie o întâmplare că în calitate de primar al Sibiului, spun sibienii deci nu eu, nu a participat la niciun ceremonial legat de ziua de 1 Decembrie organizat în perioada a 16 ani de primărie? Ca preşedinte al ţării, el trebuia să fie promotorul tuturor evenimentelor dedicate marelui Centenar. Să nu uite că nu a fost votat de saşi, a fost votat de români. Dacă avea voturile saşilor, nu ştiu dacă depăşea Mărginimea Sibiului”, a mai spus prof. Ionel Tompa.  

 

Comentarii

30/03/18 16:57
THEO

SĂ NE FIE ÎNVĂȚĂTURĂ DE MINTE, ROMÂNI!POATE ERA LA SCHIAT ....

31/03/18 11:16
Cititor

Nicidecum domnule draga ! Nu bate campii ! Domnul presedinte , in raport cu Dvs cred ca are "putzintica minte ... macar " !
Spiritual si social, DA , dar lasati-i in pace si nu va mai amestecati in politica lor interna si nu mai puneti "paie pe foc" acolo unde nu va " fierbe oala" ! Nu uitati ca domnul Dodon, foarte elegant , printr-un reporter TV , a recunoscut si ne-a transmis ca " suntem frtazi"... ca "putem merge la ei pe ospetie oricand " ( pe baza de reciprocitate )... DAR... "dupa care fiecare la casa lui " ! Nu stiu daca am priceput ori ba si trebuie sa ne-o mai spuna inca odata !
Nu uitati si orientarile lor spre Est , mai ales cand i-a inmanat domnului Putin harta Marii Moldove de alta data ... si nici faptul ca Dodon, nu unirea cu Romania isi doreste , ci unirea cu Molodova de Vest sa formeze inapoi Moldova Mare din vremea Lui Stefan cel Mare si ca nicidecum de Romania si de romanii de aici le pasa lor ... si chiar ne-au rugat sa le respectam suveranitatea si independentza de stat, sa nu ne amestecam in treburile lor si ca " daca va fi nevoie vor apara aceste valori cu armele in mana daca va fi necesar " .
Si eu sunt patriot, simpatizez actiunile si dorintele celor care inca mai sunt romani in Moldova de Est, dar... NU SUNT SI PROST SA PRICEP CEEA CE TREBUIE SA PRICEPEM TOTI !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5