Ionuţ Simionca (PMP): Referendumul preşedintelui Iohannis contează sau e doar un instrument politic?

Deputatul Ioan Simionca, preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că a votat pentru organizarea referendumului propus de preşedinte privind continuarea luptei anticorupţie, însă, dacă rezultatele nu vor fi puse în aplicare, aşa cum s-a întâmplat în 2009, este doar un joc de imagine.
„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a înaintat Parlamentului o cerere pentru a primi un vot în ceea ce priveşte referendumul pe care domnia sa doreşte să-l facă. Referendumul contează sau este doar un instrument politic, asta este întrebarea pe care o am eu. Întrebarea preşedintelui ar fi fost dacă cetăţenii îşi doresc să continue lupta împotriva corupţiei. Oare ce-şi doreşte preşedintele Klaus Iohannis prin acest referendum? Cred că nu e un român care să nu-şi dorească ca lupta anticorupţie să continue. Costurile unui astfel de referendum sunt undeva la 30 milioane euro, o sumă extraordinar de mare. Mulţi o să zică „da, democraţia costă”. Bine, costă, şi noi în Parlament am votat pentru acest referendum pentru că ne dorim ca cetăţenii să-şi poată exprima liber dorinţa, dar întrebarea care se va formula oare va fi luată în considerare sau nu”, a explicat deputatul Simionca.
Parlamentarul PMP BN a menţionat că în 2009, românii au votat într-un număr foarte mare la referendum pentru reducerea numărului de parlamentari – 200 deputaţi şi 100 senatori - , dar şi în prezent Parlamentul are peste 440 de deputaţi şi senatori, nefiind luat în considerare rezultatul de atunci. „Se va lua în considerare ceea ce vrea acum cetăţeanul sau este doar un joc de imagine a preşedintelui, dorind să-şi crească notorietatea politică, a lui şi a PNL. Eu cred că dacă irosim banii publici trebuie să luăm în considerare”, a mai precizat Simionca.
Deputatul bistriţean a explicat că săptămâna trecută a ajuns în Parlament iniţiativa preşedintelui executiv al PMP, Eugen Tomac, care făcea referire la referendumul din 2009 şi propunerea reducerea numărului de parlamentari la 300, însă PNL şi PSD au votat împotrivă. „Se merită să cheltuim atâţia bani, dacă dorinţa poporului nu e luată în considerare? Se merită să cheltuim 30 de milioane pentru un joc politic, pentru ca preşedintele Iohannis să-şi crească imaginea sau PNL să-şi crească imaginea? Noi am votat şi ne dorim ca cetăţenii să se exprime şi să poată fi auziţi, dar în acelaşi timp ne dorim ca politicienii şi cei care sunt în măsură să decidă această treabă să facă legi după voinţa cetăţeanului”, a adăugat Ionuţ Simionca, precizând că „fantoma USL trăieşte pe undeva prin Parlament şi când e nevoie PNL şi PSD îşi dau mâna”.
În context, liderul PMP BN s-a referit şi la situaţia ordonanţelor 13 şi 14,, el însuşi protestând timp de şapte zile împotriva modificării prevederilor la abuzul în serviciu „din câte am văzut, oamneii-şi doresc să aborge Ordonanţe 13 şi aceasta se face doar printr-un vot pozitiv pe Ordonanţa 14. Cred că starea asta conflictuală nu ajută nimănui. Cred că trebuie să fim responsabili şi să facem legi pentru cetăţeni, pentru că de asta am fost trimişi în Parlament”, a concluzionat Ionuţ Simionca.

Comentarii

18/02/17 08:48
alegator

Va tineti de potlogarii in loc sa va apucati de lucruri serioase. Referendumuri prin care sa spune ca apa e uda.Numai lupta pentru ciolan va intereseaza. Rusine!

18/02/17 09:00
Cititor

Ma, nu vi rusine sa fu.... atatia bani pe o prostie, in loc sa-i dati unui camin pentru copii sau batrani, unui spital, sau alte trebuinte si/sau utilitati sociale urgente ? Mai, voi astia din opozitie cu Johannis al vostru in frunte cu tot, pana cand va veti tot bate joc de noi toti ?
Ce Referendum va trebuie , ca nu-i gratis !? Ce intrebare vreti sa puneti si la ce raspuns vreti sa va asteptati, ca nimeni din tzara asta nu va fi impotriva coruptiei si a faptului ca in Romania toti dorim sa fie bine ... ?
Fiti mai oameni seriosi si mai bine puneti umarul la constructia acestei tzari si nu la demolarea ei completa !
Mai, eu cel care va tot "spurc" prin comentarii, nu sunt fan PSD si nici ALDE, dar las aceasta coalitie care a castigat alegerile legal si democratic, sa-si faca treaba, ca reprezinta vointa populara majoritara ( chiar daca nici mie nu tocmai imi place ) si nicidecum a voastra si a celor care au stat acasa puturosi si nu s-au dus la vot !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5