Gelu Vlaşin, popas cu poezia, acasă

Biblioteca Judeţeană a găzduit o întâlnire cu scriitorii Gelu Vlaşin şi Marin Dumitrescu, poeţi români stabiliţi în Spania. Amfitrionul manifestării, scriitorul Ioan Pintea, managerul instituţiei, a prezentat, pentru început, biografiile literare ale celor doi autori, precum şi locul şi importanţa lor în contextul literaturii române contemporane. Cu acest prilej a fost lansat antologia „Tranzbordare 13”, rodul literar al taberei de la Telciu de anul trecut. Apărută la Casa de Editură Max Blecher, antologia include poeţi români de primă mărime şi se bucură de comentarii critice la fiecare autor făcute de George Vancu.
Gelu Vlaşin a mulţumit Bibliotecii Judeţene şi, în mod special, directorului Ioan Pintea pentru că a susţinut tabăra de la Telciu şi a editat antologia. În acest cadru, poetul Gelu Vlaşin şi-a prezentat cărţile apărute recent – „Tratat la psihiatrie – Ediţia a II-a” şi un foarte interesant volum de portrete dedicate unor oameni de cultură români (scriitori, muzicieni, pictori, sculptori) „Douăzeci şi şapte”.
Marin Dumitrescu a avut o intervenţie pe tema întâlnirii cu Nichita Stănescu, despre cărţile publicate şi şi-a lansat antologia de poeme „Sfera”.
La final, cei doi autori au susţinut un recital de poezie, Dumitrescu din cartea proprie, iar Gelu Vlaşin a citit poemul „Emblema” al antologiei „Tranzbordare 13”, „Tabăra de la tranzbordare” de Octavian Soviany.
Au fost stabilite proiecte care vor fi derulate în perioada următoare de Biblioteca Judeţeană şi Biblioteca „Lucian Blaga” din Madrid, coordonată de Gelu Vlaşin.
O altă întâlnire a avut loc acasă la Gelu Vlaşin, la Telciu, unde cei doi scriitori au fost primiţi de primarul Sever Mureşan şi de oamenii locului, iubitori de poezie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5