Germanii caută educatoare din România pentru copiii lor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa– Năsăud a primit o ofertă de muncă pentru 25 de posturi de educatoare în Stuttgart (Germania), anunţă directorul executive Otilia Râpan.

          Potrivit sursei citate, posturile sunt oferite de Biroul pentru Tineret din Stuttgart care a delegat Asociaţia Internaţionala pentru Tineret (Verein fur Internationalae Jugendarbeit - vij) să recruteze educatoare vorbitoare de limba germană, la nivel C1, pentru cele 186 de centre şi grădiniţe din Stuttgart.

          Candidatele care au deja calificarea recunoscută şi vorbesc perfect limba germană vor fi angajate direct ca educatoare, cu un salariu de 2.300 € brut/luna (aprox. 1.600 € net/lună). Candidatele care au lucrat deja în grădiniţe sau au pedagogie specială şi vorbesc limba germană la nivelul C1, dar care nu vor primi direct o recunoaştere a calificarii, vor fi încadrate ca ajutor în grădiniţe (KITA) şi vor primi un salariu de 1.800 € brut/lună (1.300 € net/lună).

          Toate candidatele, indiferent dacă au sau nu au calificarea recunoscută, vor urma, în primul an, un curs de adaptare după modelul educaţional din Germania. În primul an, toate persoanele selectate vor locui în aceeaşi clădire, urmând ca, după această perioadă, fiecare persoană să primească sprijin pentru găsirea unei locuinţe de închiriat, în funcţie de locul de muncă. Cheltuielile de transport, atât în România pentru interviuri, cât şi transportul către Germania sunt finanţate de către Asociaţia Internaţională pentru Tineret. Se ofera consiliere de integrare în primul an, consiliere în limba română în situaţia apariţiei unor conflicte, perfecţionare didactică în funcţie de activitate, un loc de muncă variat, creativ, siguranţa pregatirii profesionale.

          “CV-ul model Europass în limba germană, însoţit de diplomele de studii şi cele care certifică limba germană se transmite la adresa de mail [email protected].Termenul limită pentru aplicare este 30.06.2013”, precizează directorul executiv Otilia Râpan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5