Zece posturi vacante pentru educatoare, la Stuttgart

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud a primit o ofertă de muncă pentru 10 posturi de educatoare în Stuttgart (Germania). Reprezentanţii Asociaţiei Internaţionale pentru Tineret şi cei ai Biroului pentru Tineret vor veni la începutul lunii martie în România pentru selecţia candidatelor. Termenul limită pentru a aplica este 28 februarie, anunţă directorul executiv Otilia Râpan de la AJOFM Bistriţa-Năsăud.

Candidatele care au deja calificarea recunoscută şi vorbesc foarte bine limba germană vor fi angajate direct ca educatoare, cu un salariu de 2.300 € brut/lună (aproximativ 1.600 € net/lună). Candidatele care au lucrat deja în grădiniţe, au pedagogie specială si vorbesc limba germană la nivelul C1, dar nu au calificarea recunoscută, vor fi încadrate ca ajutor în grădiniţe (KITA) şi vor primi un salariu de 1.800 € brut/lună (1.300 € net/luna).

Toate candidatele, indiferent dacă au sau nu au calificarea recunoscută, vor urma, în primul an, un curs de adaptare după modelul educaţional din Germania. În primul an, toate persoanele selectate vor locui în aceeaşi clădire sau în vecinătate, urmând ca, după această perioadă, fiecare persoană să primească sprijin pentru găsirea unei locuinţe de închiriat, în funcţie de locul de muncă. Cheltuielile de transport, atât în România pentru interviuri, cât şi transportul către Germania sunt suportate de către Asociaţia Internatională pentru Tineret. Se oferă consiliere de integrare în primul an, consiliere în limba română în situaţia apariţiei unor conflicte; perfecţionare didactică în funcţie de activitate; un loc de muncă variat, creativ; siguranţa pregătirii profesionale, precum şi o activitate independentă.

Aplicaţiile candidatelor trebuie să conţină o copie a diplomei de bacalaureat (pt. absolventele liceului pedagogic), o copie a diplomei de licenţă şi a modulului pedagogic sau dovada desfăşurării activităţii într-o grădiniţa, copie a certificatului de limba germană nivel C1. Diploma obţinută în România trebuie să fie recunoscută de catre autorităţi (recunoaşterea diplomelor se poate face înainte de venirea în Germania şi intră în atribuţia reprezentantului angajatorului german).

C.V.-ul model Europass în limba germană (Lebenslauf), cu fotografie, însotit de copiile diplomelor specificate la rubrica "Cerinţe loc de muncă" se trimite pe adresele de mail: [email protected] şi [email protected]. Doar persoanele preselectate în urma transmiterii aplicaţiilor vor fi contactate şi invitate la interviu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5