Gimnaştii Cristian Băţagă şi Laurenţiu Nistor, de la CSM Bistriţa, la Mondialele de la Glasgow

Elita gimnasticii mondiale se reuneşte, la sfârșitul acestei săptămâni la Glasgow, la Campionatele Mondiale, ultimul test important înaintea Jocurilor Olimpice de la la Rio, din 2016. La starul celei de a 46-a ediţii a Mondialelor de gimnastică se vor alinia 594 sportivi din 87 ţări, potrivit Agerpres.

Miza competiţiei este cu atât mai mare cu cât  reprezintă şi şansa unei calificări JO de la Rio de Janeiro. Astfel, la finalul concursului de calificare (24 octombrie — feminin și 26 octombrie — masculin), primele opt echipe vor obține calificarea, iar celelalte opt clasate vor beneficia de o a doua șansă cu ocazia concursului-test olimpic de la Rio.

Pentru gimnaștii altor națiuni, cucerirea unei medalii la finalele pe aparate — care vor avea loc pe 31 octombrie și 1 noiembrie — va constitui mijlocul cel mai sigur de a obține biletele pentru Rio. De asemenea, medaliaţii la individual-compus vor obţine calificarea directă la JO, dacă echipele ţărilor lor nu s-au calificat deja.

Loturile feminin și masculin ale României se află deja la Glasgow. Lotul feminin este format din gimnastele Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolișan, Andreea Iridon, Laura Jurca și Silvia Zarzu, iar Andreea Munteanu este rezervă. Antrenori sunt Lucian Sandu, Cristian Moldovan și Lăcrămioara Moldovan.

Echipa masculină a României îi are în componenţă pe sportivii Marian Drăgulescu, bistriţeanul Marius Berbecar,  Cristian Bățagă, Laurențiu Nistor (ambii legitimaţi la CSM Bistriţa), Andrei Ursache, Andrei Muntean, Andrei Groza fiind rezervă. Antrenori sunt Ioan Suciu, Vasile Vug și Ștefan Gal. Delegația este condusă de Adrian Stoica, președintele Federației Române de Gimnastică. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5