Gloria țintește trei puncte în deplasarea de la Cugir. Adrian Falub: O victorie poate "rupe" clasamentul!

În Liga a III-a, Gloria întâlnește vineri după-amiaza, în deplasare, pe Metalurgistul Cugir, în etapa a șasea din seria a 9-a. Antrenorul principal Adrian Falub, care a prefațat această partidă, crede că o victorie ar însemna o distanțare în clasament și ar netezi drumul spre un loc de play-off, până la finele acestui an.
"Noi venim după o victorie acasă, cu o echipă bună. Am marcat şi multe goluri şi s-ar părea că starea de spirit este puţin diferită, dar eu ştiu că aceste lucruri te pot păcăli foarte-foarte uşor. Trebuie să luăm foarte în serios acest meci pentru că şi Cugirul vine după două înfrângeri consecutive şi totdeauna când joci acasă aceste lucruri te apasă, te ambiţionează şi te motivează mult mai bine decât dacă ai fi într-o situaţie calmă. Pe de altă parte, noi suntem o echipă care are nevoie de puncte. Am bătut Alba Iulia, dar n-am realizat mare lucru. Deocamdată suntem pe locul doi. Ca obiectiv principal, am vrea să fim pe locul unu în cel mai scurt timp, iar asta înseamnă că avem nevoie de trei puncte la Cugir, pe un teren unde îmi aduc aminte că echipa Corvinului, de exemplu, anul trecut, a avut meciuri foarte dificile. Ei au cam aceeaşi echipă şi cred că va fi un meci dificil pentru noi. Avem şi jucători accidentaţi, să vedem dacă putem să-l recuperăm şi pe Vasile Mihai, pentru că are o problemă musculară. În orice caz, vreau să cred că şi băieţii înţeleg că avem nevoie de puncte şi pentru asta va trebui să muncim serios acolo. (...)Eu cred că, dacă noi reuşim să câştigăm la Cugir, un pic se rupe clasamentul în ceea ce priveşte primele patru locuri, iar pe măsură ce înaintează campionatul cred că va fi o diferenţă mai mare de puncte. Acest meci pentru noi ar fi ca o certificare că putem ajunge într-o poziţie de play-off până în iarnă. Cred că se poate rupe campionatul, dacă ne uităm un pic la punctele din clasament. Dar nu va fi neapărat o luptă în doi, cred că va fi mai mult în patru.", a declarat Falub.
Alejandro Rîpan a menționat că, din punct de vedere ofensiv, echipa este foarte bună. "Suntem o echipă foarte bună, ofensivă. Tot timpul suntem concentraţi înainte de meci, pentru că ştim că trebuie să marcăm. Aceste goluri ne ambiţionează şi mai mult şi ştim ce să facem în meciurile viitoare", a spus atacantul Gloriei.
Întrebat despre pofta de a amrca a lui Carl Davordzie, Adrian Falub a mărturisit că acesta e un jucător "care poate să facă diferenţa pe teren, pentru acest nivel şi pentru noi, ca echipă". "Suntem o echipă care poate pune în valoare atacanţii. Noi ducem mingea cu uşurinţă în ultimii 30 de metri. Avem jucători care pot să joace mingea, să dea nişte pase verticale, să verticalizeze pentru un jucător cum e Carl şi atunci putem pune şi echipa în valoare. El e un jucător cu foarte multe calităţi, dar nu are continuitate, nu are constanţă. Şi anul trecut a făcut un campionat foarte bun până în iarnă, dar din iarnă n-a mai existat. Dacă vrea să facă un pas important în cariera lui, trebuie să aibă continuitate în acest an, pentru că e un an foarte important şi pentru el. Deja nu mai e foarte tânăr, are 23 de ani şi trebuie să confirme în acest an. Dacă va juca şi în continuate tot aşa, cu siguranţă va avea multe oferte", a precizat antrenorul principal al Gloriei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5