Gratuit! Campanie de testare mamografică, în curtea Spitalului Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud, în perioada 5-9 decembrie

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă" Cluj-Napoca împreună cu partenerul său Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a lansat proiectul "Fii responsabilă de sănătatea ta - programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de sân - etapa II", COD SMIS 136480. Proiectul în valoare de 38.255.781,03 lei este cofinanțat  din FONDUL   SOCIAL EUROPEAN prin  Programul  Operațional   Capital  Uman 2014-2020 se derulează pe o perioadă de 42 luni cu începere din luna 28 iulie 2020 şi până la 31.12.2023, iar obiectivul său  general  vizează creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate şi de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce pentru cancerul de sân.

Acesta este primul proiect de screening populațional organizat al cărui obiectiv este acela de a crește capacitatea instituțională a unei rețele de screening pentru cancerul de sân la nivel regional şi se adresează unui grup țintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Vest şi Vest. În regiunea Nord Vest, respectiv județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, vor fi testate un număr de 27.000 de femei cuprinse în grupul țintă.

În perioada 05.12.2022 - 09.12.2022, în Județul Bistrița-Năsăud, în localitatea Năsăud ,Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță" Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităților locale şi al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, va derula o campanie de testare mamografică în rândul tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 ani care au domiciliul într-una dintre comunele județului Bistrița- Năsăud şi satele componente ale acestora, respectiv în orașul Năsăud.

Unitatea mobilă de mamografie va fi amplasată în localitatea Năsăud, în curtea Spitalului Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud, iar aceasta  va  funcționa zilnic, în intervalul orar 10.00-18.00.

Programările se pot face la telefon: 0758.621.395.

Șef lucrări Dr. Ioan Cătălin VLAD

Manager

Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj Napoca

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5