Gulaşul cel mai bun a fost gătit de „Nişte ţărani”

Un eveniment mult aşteptat şi organizat de Primăria Bistriţa s-a derulat în Pădurea Schulerwald, cu ocazia Maialului bistriţean maghiar, aflat la a IV-a ediţia, la care au participat şi s-au întrecut în pregătirea gustoasei mâncări – „Cel mai bun gulaş” - 20 de echipe, premiul cel mare constând într-un ceaun de inox cu o capacitate de 22 kg şi un trepied.
Activitatea a demarat la ora 12.00, în 24 aprilie, iar la ora 16.00, a început jurizarea de către trei comisii de jurizare conduse de primarul Ovidiu Creţu, viceprimarul George Avram şi Camelia Tabără – inspector şcolar general al IŞJ BN, care au acordat note ţinând cont de gustul şi mirosul gulaşului, calitatea mâncării, aspectul standului şi modul de prezentare, stabilindu-se un câştigător la fiecare comisie, care au intrat într-o urnă de unde au fost stabiliţi câştigătorii locului I, II şi III.
În concurs au fost înscrise echipele de la TV Bistriţa -condusă cu profesionalism de către Emil Şandor Iustian, realizator de emisiuni TV şi cunoscut ca „Emil din Carpaţi”, ajutat de colege şi colegi deosebiţi, buni şi profesionişti bucătari, AS TV - condusă de director Cristian Berari, Bistriţa News, „Ţapinarii” – conducător Dan Gellner, Celtic Transilvania – condusă de Narcis Mureşan şi Teodor Mârza, Hotel Metropolis – condusă de Marius Enache, Pop Mircea şi prietenii, Eurotin BN – condusă de Bogdan Miholca, „Aceştia” – condusă de Andrei Boldor, Iuliu Laszlo şi prietenii, Comelf SA – condusă de Paul Oprea, Someşan şi prietenii – condusă de Dan Someşan, Primăria Ketegyhaza din Ungaria – condusă de primar Kalcso Istvanne Maria, Pompierii – condusă de Viorel Gheorghiu, „Nişte ţărani” – condusă de Radu Emil Coroian din Dej, John şi prietenii, G&P – condusă de Rareş Bogdan, Burghezie – condusă de Paul Andronesi şi Zarlo Software – condusă de Erik Rulel.
Primăria Bistriţa a oferit gratuit fiecărei echipe carnea, cartofii, lemnele de foc şi a montat pavilioanele. Fiecare echipă a avut obligaţia de a distribui 30 de porţii de gulaş gratuit la persoanele venite la activitate şi să deţină un ceaun de 20 de litri.
Locul I a fost câştigat de echipa „Nişte ţărani” din Dej, care au câştigat şi anul trecut, întrecerea pentru gulaş cu echipa „Papila gustativă”; locul II a fost atribuit echipei „Pompierii”, câştigând şi un ceaun de inox de 18 kg; şi locul III câştigat de echipa „Pop Mircea şi prietenii” – premiaţi cu un ceaun de 12 kg, acordându-se şi şorţuri şi bonete de bucătar.
Premiul special – „Boneta de excelenţă” a fost acordat la echipele Celtic Transilvania şi Primăriei Ketegyhaza pentru participarea în fiecare an la competiţie.
Merită să precizăm că echipa TV Bistriţa a făcut un gulaş de te lingeai pe degete, cu un gust şi miros aparte, oferind gustoase şi savuroase porţii de mâncare.
Au întregit atmosfera ansmablurile din Ungaria – Kalaris, din Bistriţa – profesioniştii de la Palatul Culturii şi Vadrozsa, Fanfara din Reghin şi formaţia de pop-rock din Reghin.
O manifestare care face parte din tradiţia bistriţeană şi care adună prieteni la un gulaş bun.

Comentarii

25/04/16 13:49
Vizitator

Lui Creţu, i-a luat Dumnezeu mintile fiindca a programat concursul de gătit gulaş la ceaun din anul acesta în timpul Postului Mare (23-24 aprilie). El nu tine seama de faptul ca de obicei la eveniment participa in calitate de consumatori mii de oameni, iar 90% dintre credincioşii bistriţeni ţin Postul Sfintelor Paşti (ortodocşi, greco-catolici, penticostali, baptişti etc.). Si mai grav este ca evenimentul programat de „un om fara Dumnezeu” cade inainte de Saptamana Patimilor. Astfel, în 23 aprilie a fost sărbătoarea Sfântului Mc. Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă, iar în 24 aprilie, când era programat concursul pentru gătit gulaş, este o zi extrem de importantă pentru credincioşi, şi anume Intrarea Domnului în Ierusalim.

25/04/16 18:50
az emberek

Omule, a fost maialul unguresc. Ungurii au iesit din post.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]