Guvernul îşi va asuma răspunderea pe codurile civil şi penal la începutul lunii iunie

Guvernul îşi va asuma răspunderea la începutul lunii iunie pe codurile penal şi civil, a anunţat Ioan Oltean. Vicepreşedintele PD-L Ioan Oltean a declarat, vineri, că, Guvernul îşi va asuma, cel mai probabil, răspunderea pentru adoptarea Codurilor Civil şi Penal în forma propusă de comisiile parlamentare. În opinia lui Oltean, forma la care au ajuns comisiile pe aceste coduri este una în măsură să satisfacă cerinţele specialiştilor.

„Probabil că în forma în care comisiile au întocmit raportul, ele vor fi preluate de către Guvern şi adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului", a spus Ioan Oltean, care speră că de această dată reacţia societăţii să fie una de susţinere şi nu de respingere a unei asemenea modalităţi de adoptare.

Liderul PD-L a explicat că Biroul Permanent al celor două Camere a stabilit ca, până la sfârşitul lunii iunie, să fie adoptate şi celelalte două coduri, de procedură civilă şi penală.

„S-a stabilit ca cele două coduri de procedură civilă şi penală să fie adoptate de cele două comisii în aceeaşi formulă pentru ca şi ele să urmeze acelaşi drum spre adoptare, în felul acesta România îndeplinindu-şi angajamentele asumate privind reforma justiţiei şi adoptarea celor patru coduri, civile şi penale", a precizat Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5