Bilanţul Camerei Deputaţilor, după şase luni de activitate

Deputatul PD-L Ioan Oltean: „Se pot ridica multe semne de întrebare faţă de calitatea actelor normative, de calitatea unor parl

La finele primei sesiuni parlamentare din această legislatură, deputatul PD-L Ioan Oltean a făcut un bilanţ al activităţii derulate în Camera deputaţilor.

Preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Bistriţa-Năsăud, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean, a anunţat că în primele şase luni de mandat, deputaţii au avut pe rol 856 de active normative, „cât au alte ţări, în cinci ani”, a precizat Oltean.

„Din cele 856 de acte normative, 528 sunt restanţe din sesiunea anterioară, iar 328 au fost înregistrate în cursul sesiunii februarie-iunie. Au intrat în dezbatere în plenul Camerei, 631 de acte normative, iar în cazul a 554 de acte, Camera Deputaţilor a fost Cameră decizională. 28 de acte normative au fost transmise senatului, iar 46 se află în acest moment în procedură de promulgare (…) Au fost promulgate 227 de acte, iar 330 sunt acte normative respinse. Au rămas pe procedură 230 de acte normative (…) Din cele 631 de acte normative, 56 sunt proiecte de legi iniţiate de Guvern şi 358 sunt propuneri legislative ale Parlamentului. Doar 3 au fost adoptate şi se constituie legi”, a anunţat deputatul PD-L Ioan Oltean.

Oltean a subliniat că este un volum de muncă intens, la acesta adăugându-se numeroasele şedinţe în care s-au dezbătut moţiunile simple sau moţiunile de cenzură, plus şedinţele comune ale celor două Camere.

„Activitatea Camerei Deputaţilor şi a Senatului este una extrem de laborioasă, extrem de bogată (…) cu siguranţă se pot ridica multe întrebări faţă de calitatea actelor normative, de calitatea unor parlamentari”, a conchis vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean.

Şase luni active pentru deputatul PD-L

O activitate intensă a avut şi deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş, vicepreşedintele Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor. În primele şase luni de mandat, Botiş a avut 22 de interpelări în plenul Camerei Deputaţilor, 5 iniţiative legislative şi 37 de întrebări adresate către diferite ministere.

„Legea primului contract de muncă, o iniţiativă legislativă care îmi aparţine, cred că până la sfârşitul anului, va putea trece prin Parlament”, a spus deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş.

Parlamentarii PD-L au ţinut să sublinieze că nu vor fi în vacanţă, întrucât comisiile vor activa, sunt posibile şi şedinţe în plen, iar pe perioada verii vor menţine legătura cu cetăţenii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5