Cheltuielile deputaţilor disponibile pe internet

În această lună, Camera Deputaţilor a publicat pe pagina sa de internet situaţia cheltuielilor pe care le fac deputaţii din bani pu-blici. Accesând site-ul Camerei, www.cdep.ro, cei interesaţi pot afla, cât cheltuieşte lunar un deputat al judeţului pe cazarea în capitală, pe benzină şi pe convorbirile telefonice pe mobil.

De asemenea, bistriţenii au posibilitatea să afle câţi bani ia fiecare dintre cei 4 deputaţi care reprezintă judeţul ca indemnizaţie şi ca diurnă. În plus, pe site sunt publicate cheltuielile pe care deputaţii le fac pentru activitatea din teritoriu sau cele pentru deplasările peste hotare, ca şi informaţii despre felul în care aleşii neamului au folosit sumele forfetare primite pentru birourile parlamentare din teritoriu.

Publicarea acestor informaţii are loc ca urmare a unei decizii a conducerii Camerei, decizie luată pentru transparenţa cheltuielilor făcute din banii publici.

Salariul unui deputat este de aproximativ 5.000 lei, dar sumele pentru transport, cazare şi pentru întreţinerea biroului parlamentar depăşesc lunar suma de 20.000 lei. Statul plăteşte salariile, diurna, cazarea, transportul şi telefoanele deputaţilor.

Membrii Biroului Permanent au salariile cele mai mari. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, câştigă 6.184 de lei lunar, iar vicepreşedintele Camerei, Ioan Oltean, 5.696 lei.

Cei mai cheltuitori deputaţi din judeţul nostru sunt democrat-liberalii Ioan Oltean şi Ioan Nelu Botiş. Pentru deplasări interne, deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş cheltuieşte aproape încă un salariu, 4.933 lei, iar Ioan Oltean a decontat 6.189 lei.

Şi întreţinerea birourilor parlamentare costă. Ioan Nelu Botiş a cheltuit în luna aprilie 5.755 lei, deputatul PSD Radu Moldovan, 5.649 lei, iar liberalul Ioan Ţintean, 4.856 lei.

Aleşii noştri vorbesc considerabil şi la telefon. În general, deputaţii decontează convorbiri telefonice în valoare de 68 lei, lunar. Cel mai „vorbăreţ” este deputatul PD-L Ioan Oltean care a avut cheltuieli telefonice de 1.018 lei pe luna aprilie .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5