Horea Petruţ, după primul mandat de primar la Mărişelu: Multe proiecte sunt deja finalizate. Educaţia, cultura şi infrastructura sunt priorităţile mele

Horea Călin Petruţ este unul dintre cei mai tineri primari din Bistrița-Năsăud, mai mult, şi la primul mandat. Proiectele deja finalizate şi investiţiile pe care le are în derulare arată că şi-a învăţat şi asumat repede rolul avut pentru comunitate.

În aceşti trei ani, menţiona primarul Petruţ, au fost finalizate lucrările la Şcoala Gimnazială din Domneşti, cu finanţare din PNDL, la Căminul Cultural din Mărişelu, prin fonduri europene şi la Căminul Cultural din Bârla, din bugetul local. De asemenea, a fost eficientizat iluminatul stradal prin amplasarea lămpilor LED, au fost asfaltate străzi la Sântioana sau să amenajate drumuri de hotar. Cu sprijinul Consiliului Judeţean este realizată şi aducţiunea de apă de la Neţeni. De asemenea, merită amintit faptul că nu mai puţin de 24 km din Via Transilvanica traversează comuna.   

În urma calamităţilor de anul trecut, la Mărişelu au fost efectuate lucrări de regularizare a Văii Şieului de către Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, cu fonduri de la  Ministerul Apelor şi Pădurilor, un rol important având fostul ministru Ioan Deneş. De asemenea,  din fondul de rezervă al Guvernului sunt finanţate lucrări pentru refacerea a nouă poduri, 27 de podeţe şi amplasarea a două punţi pietonale, cu peste jumătate de milion de lei.

„În derulare avem proiecte majore pentru reţeaua de canalizare. Este vorba despre un proiect care prevede înfiinţarea unei reţele de apă uzată  de 24 km – la Bârla, Măgurele, Sântioana şi Domneşti -  şi o staţie de epurare la Domneşti. Investiţia este finanţată prin fonduri guvernamentale, cu o valoare de 2,7 milioane euro, stadiul de execuţie depăşind 60%. Tot în derulare este şi proiectul de modernizare a infrastructurii agricole, pe o reţea de drumuri de 9,4 km, cu o valoare de un milion de euro, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. La Domneşti este în construcţie o capelă, stadiul fizic depăşind 70%. De asemenea, este în lucru şi Căminul Cultural din Sântioana, aceste ultime două proiecte fiind finanţate de la bugetul local. Prin GAL Bârgău-Călimani se achiziţionează un utilaj”, ne-a declarat primarul Horea Petruţ.

          La Domneşti este în construcţie o grădiniţă cu două săli de grupă, printr-un proiect al Ministerului Educaţiei Naţionale (PRET), prin fonduri europene. De asemenea, comuna Mărişelu este inclusă într-un proiect finanţat prin POR 2014-2020 al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară privind cadastrarea gratuită.

Şi cultura este susţinută, prin Festivalul de tradiţii " La Poalele Măgurii" şi Festivalul concurs de teatru " la hanul lui Mânjoală". 

„Vom începe lucrările la un parc de la bugetul local fiind asiguraţi banii pentru studiu de fezabilitate şi execuţia propriu-zisă. Studiul de fezabilitate pentru extinderea reţelei de gaz este finalizat, iar în plan sunt şi regularizarea şi decolmatarea văii Sântioana, reabilitarea Căminului Cultural de la Domneşti, asfaltarea străzilor din comună, construire capelă la Mărişelu”, a precizat Horea Petruţ.

Investiţii majore vor fi realizate şi prin Master Planul de apă şi apă uzată pentru extinderea conductelor de aducțiune și rețele de distribuție (30,38 km), construirea a 3 stații de clorinare şi construirea a 3 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, cu o valoare de 14,2 milioane lei (3 milioane de euro).

Nu în ultimul rând, administrația județeană are în derulare proiectul de modernizare al DJ 154 D Domneşti – Neţeni – Albeştii Bistriţei, pe o lungime de 7,4 kilometri, proiect cu o valoare de 12,1 milioane lei.  

 

 

 

 

 

Comentarii

09/03/20 18:27
Vasile

D-l primar minte de îngheață apele. Modifică proiecte de drumuri comunale ca să treacă prin fața fermei tatălui său. Șantajează oamenii din subordine și pe cei asupra cărora are o oarecare influență, promite că rezolvă problemele și apoi nu mai răspunde la telefon. Ăsta-i viitorul strălucit al țării. Votați PSD!

10/03/20 21:10
Victor

Cata minciuna acest domn primar si a văzut doar interesele si nu a făcut nimic din ce isi dorea comunitatea ,unde sunt străzile asfaltate,unde e echipa de fotbal promisă tinerilor,unde este terenul de fotbal din Domnești?!A a inițiat proiecte doar unde a vrut el si tătuc Radu Moldovan fără să i pese de ce vrea comunitatea in 4 ani nu a cerut părerea electoratului si da a inițiat proiecte pt a lua 25 % la salariu lunar fără să țină cont de ce vor de fapt votanții la care va merge cu nerusinare sa ceara iar votul

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5